PLANEN KLAR: Sir Alex Ferguson hadde riktignok glimt i øyet da han kungjorde planen for hvordan han skulle stoppe Cristiano Ronaldo, men det skapte likevel reaksjoner. Foto: NTB Scanpix
PLANEN KLAR: Sir Alex Ferguson hadde riktignok glimt i øyet da han kungjorde planen for hvordan han skulle stoppe Cristiano Ronaldo, men det skapte likevel reaksjoner. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Jeg har en plan for å stoppe ham. Den kalles «en machete». Plan B er et maskingevær.

Her er de beste sitatene fra sportens verden i året som gikk.

(Dagbladet): 2013 er i ferd med å gli over i 2014, og det mest naturlige i verden er å se tilbake på året som har gått.

Innenfor sportens verden har det også vært tolv begivenhetsrike måneder, og som alltid er det mye det skal settes ord på.

Britiske The Independent har benyttet anledningen til å plukke ut noen av de beste sitatene fra, og om, kjente idrettspersonligheter, og her er et lite knippe av de mest minneverdige.

- Så jeg er en løgner? Da er han tynn. Sånn, nå kan jeg kalles en løgner. Marco Materazzi var ikke strålende fornøyd med Rafa Benitez' karakterisering av han som person.

- Statistikker er som en bikini - de viser mye, men ikke alt. Trener for det skotske rugbylandslaget, Scott Johnson, har et noe ukonvensjonelt syn på statistikk.

MATEMATISK: Arsene Wenger har høye tanker om klubbens treningsfasiliteter. Foto: REUTERS/Andrew Winning
MATEMATISK: Arsene Wenger har høye tanker om klubbens treningsfasiliteter. Foto: REUTERS/Andrew Winning Vis mer

- Det viser bare hvor effektive treningene våre er. Han trente med oss én gang, så signerte PSG ham. Arsenal-manager Arsene Wenger har høye tanker om hva en økt på klubbens treningsfelt kan gjøre etter at David Beckham var innom en tur.

- Han var gal. Det var som å ha en 12-åring i garderoben. James Milner beskriver kort og godt hvordan livet var med Mario Balotelli på Etihad.

- Jeg har en plan for å stoppe ham. Den kalles «en machete». Plan b er et maskingevær. Sir Alex Ferguson var forberedt på å tenke utenfor boksen før hans gamle elev, Cristiano Ronaldo, kom til Old Trafford i fjorårets Champions League.

- Jeg har sett Barnsley spille, og de er ikke Real Madrid. Tidligere Manchester City-manager Roberto Mancini kliner til med en god gammeldags selvfølgelighet.

- Med denne typen skade er han ute i to uker. For oss tilsvarer det ca 20 kamper. Daværende Chelsea-manager Rafael Benitez var mildt sagt oppgitt over kampprogrammet til de blå på vårparten.

STARTEN PÅ SLUTTEN: Da Lionel Messi passerte David Beckham i vårens Champions League, tenkte Beckham at det var på tide å takke for seg. Foto: AP Photo/Manu Fernandez
STARTEN PÅ SLUTTEN: Da Lionel Messi passerte David Beckham i vårens Champions League, tenkte Beckham at det var på tide å takke for seg. Foto: AP Photo/Manu Fernandez Vis mer

- Jeg håper Ivanovic ikke har fått rabies når han kommer til Basel. Sveitsernes manager, Murat Yakin, med «sarkatisk medfølelse» etter at Luis Suárez satte tenna i Chelsea-forsvareren.

- Jeg har lyst til å slå ham. Roberto Mancini igjen, denne gangen omtaler han sin egen Samri Nasri etter en ikke helt fabelaktig forestilling.

- Antageligvis var det øyeblikket hvor Messi bare løp rett forbi meg. David Beckham fikk spørsmål om når han bestemte seg for at det var på tide å legge fotballskoene på hylla.

- Jeg dro hjem den kvelden, og sov i 10 timer. Jeg tror det er første gang i mitt liv. Cathy kom opp flere ganger for å se til meg. Jeg tror hun ville sjekke at jeg var i live. Alex Ferguson forteller om natta etter at han tok Manchester Uniteds 20. Premier League-trofé gjennom byens gater.

- Alex og jeg er venner, men nå er det en ny manager. Jeg er litt bekymret for min plass på laget. Verdens raskeste mann, Usain Bolt, fryktet for United-karrieren etter at David Moyes tok over på Old Trafford.

FRUSTRERTE: Samir Nasri har fått en ny vår under Manuel Pellegrini, men Roberto Mancini var tidvis meget frustret over midtbanemannen. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS
FRUSTRERTE: Samir Nasri har fått en ny vår under Manuel Pellegrini, men Roberto Mancini var tidvis meget frustret over midtbanemannen. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS Vis mer

- Hva er det de røyker på Emirates? Liverpool-eier John Henry var mindre imponert over Arsenals bud på Suárez.

- Jeg vil ikke bli for matematisk her, men de sier at man trenger 10,2 poeng for å gå videre. Arsene Wenger blir matematisk.

- Andy kunne lett blitt en fantastisk double-spiller om han ville ... men jeg tror ikke han har planer om det. En noe snurt Colin Fleming er redd doubles-partneren hans (Andy Murray) ikke har planer om å gjøre det til en prioritet.

- Han har den skarpeste tunga du kan forestille deg. Uansett hvor mye selvtillit du har kan han ødelegge deg på noen sekunder. Ferguson om sin hardttaklende tidligere disippel, Roy Keane.

- Gianfranco Zola fintet en gang Gary Pallister så langt ut over sidelinja at han trengte billett for å komme inn igjen. Gary Pallister var kanskje ikke av de raskeste midtstopperne, men Fergusons beskrivelse av den italienske dragningen var kanskje noe overdreven.

PENGER TELLER: Jurgen Klopp vil ikke ha noe av at penger er alt her i livet. Likevel, litt må man jo ha. Foto: REUTERS/Ina Fassbender
PENGER TELLER: Jurgen Klopp vil ikke ha noe av at penger er alt her i livet. Likevel, litt må man jo ha. Foto: REUTERS/Ina Fassbender Vis mer

- Penger er ikke det viktigste, men selvfølgelig er det viktig. Jeg er ikke Mahatma Gandhi. Jurgen Klopp er hakket mer avhengig av penger enn legendariske indiske pasifister.

- Han kunne ikke ledet en trening om det sto om livet. Jeg har snakket med folk om ham, og han kan såvidt sette ut kjegler. Joey Barton kroner nok et kontroversielt år med å oppsummere Sir Alex Fergusons trenerkarriere.

- Én ting er sikkert. Et VM uten meg, er det ikke verdt å se på. Zlatan Ibrahimovic, i egen høye person, kommer ikke til å følge med på hva som skjer i Brasil til sommeren. Det synes han ikke noen andre trenger å gjøre heller.

- Vi kommer til å se hverandre ganske ofte. Jeg ser ham faktisk oftere enn moren min. Novak Djokovic om erkerival Rafael Nadal før en oppvisningsturnering i Sør-Amerika i høst.

GEMYTTELIG: Rafael Nadal og Novak Djokovic er bitre rivaler på tennisbanen, og ser mye til hverandre. Foto: AP Photo/Eduardo Di Baia
GEMYTTELIG: Rafael Nadal og Novak Djokovic er bitre rivaler på tennisbanen, og ser mye til hverandre. Foto: AP Photo/Eduardo Di Baia Vis mer