<strong>KONTROVERSIELL:</strong> Liverpools Luis Suarez (t.h.) har fått mye kritikk for spillestilen sin. Her hjelper han litt ekstra til etter å ha vært borti Tottenhams Benoit Assou-Ekotto i Tottenhams straffefelt forrige helg. Foto: Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix
KONTROVERSIELL: Liverpools Luis Suarez (t.h.) har fått mye kritikk for spillestilen sin. Her hjelper han litt ekstra til etter å ha vært borti Tottenhams Benoit Assou-Ekotto i Tottenhams straffefelt forrige helg. Foto: Reuters / Phil Noble / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har en veldig rar måte å spille fotball på

Luis Suárez innrømmer feil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Liverpool-spissen Luis Suárez sier han ikke hadde kommet like langt i karrieren uten listigheten og lidenskapen.

26-åringen snakker ut i et lengre intervju med nyhetsbyrået AFP foran Uruguays VM-kvalkamp mot Paraguay fredag.

- Jeg har en veldig rar måte å spille fotball på. Jeg er min største kritiker og vet når jeg har gjort feil, sier Suárez.

Han er toppscorer i Premier League med 22 mål, men får gjentatte ganger kritikk for spillestilen og væremåten. Til AFP sier Suárez at rasismesaken mot Patrice Evra er «avsluttet».

Under VM i 2010 brukte angriperen hendene for å unngå et baklengsmål mot Ghana og da han var i nederlandsk fotball ble Suárez utestengt etter å ha bitt en motstander. Og flere ganger får uruguayaneren kritikk for å falle for lett.

- Det hender at jeg får gule kort som kan påvirke kampene, sier Suárez. Derfor «har jeg forbedret meg og det må jeg fortsette med», forklarer angriperen som både har fått flere suspensjoner og bøter.

Bære frukter
«Revolvermannen» forteller at væremåten har tatt ham langt i fotballen.

- Du kan luke vet noen ting, men du kan aldri miste listigheten og lidenskapen du hadde da du spilte gatefotball som guttunge, sier Suárez.

- Dersom jeg ikke hadde hatt den karakterstyrken jeg har ute på banen i dag, ville jeg ikke kunnet bli den spilleren jeg, forteller den åpenhjertige angriperen.

Suárez innrømmer at Liverpool er inne i en «utfordrende periode» der de ligger på sjuendeplass i ligaen og står i fare for ikke å ta seg til E-cupspill neste sesong.

- Vi må innse at vi har en ny manager som forsøker å innføre en filosofi og spillestil som spillerne prøver å tilpasse seg så godt som mulig, sier angriperen om manager Brendan Rodgers.

- Vi håper det vil bære frukter neste sesong, legger Uruguay-stjernen til.

Kryptisk svar
Suárez sier han «trives veldig godt» på Anfield, men at «man aldri vet hva som skjer i fotball» og at «en spillers ambisjon alltid vil være der, og at ambisjonen om spille for topplagene alltid vil være der».

Spissen vil garantert fortsette å bli koblet til ledende lag i mesterligaen så lenge Liverpool ikke er helt i toppen. Noen lovnader til Anfield-klubben gir han ikke.

- Jeg spiller for et lag i verdensklassen, et topplag som Liverpool. Dersom andre lag kommer på banen med flere utsikter til å kjempe i internasjonale klubbturneringer og som ønsker meg, er de velkomne. Vi vil snakke med klubben, og så får vi se om jeg ønsker å gå eller ikke, sier Suárez.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer