- Jeg har ennå ikke fått noen unnskyldning

Hushovd ble snytt for «Ja, vi elsker» etter VM-triumfen.

FIKK NASJONALSANGEN AVBRUTT: UCI-president Pat McQuaid tror grunnen er at de ansvarlige ble lurt av fraseringene i «Ja, vi elsker». Her poserer verdensmester Hushovd sammen med danske Matti Breschel (tv) og autralske Allan Davis.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
FIKK NASJONALSANGEN AVBRUTT: UCI-president Pat McQuaid tror grunnen er at de ansvarlige ble lurt av fraseringene i «Ja, vi elsker». Her poserer verdensmester Hushovd sammen med danske Matti Breschel (tv) og autralske Allan Davis. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

||| • Se arrangørtabben HER!

GRAND HOTEL (Dagbladet): Å stå øverst på seierspallen og få avspilt nasjonalsangen er noe de fleste utøvere drømmer om.

For Thor Hushovd ble det store øyeblikket etter VM-triumfen forringet av at «Ja, vi elsker» plutselig ble avbrutt, bare 17 ord inn i det første verset.

En ubetydelig bagatell for noen, men ikke for Hushovd.

- Jeg har ikke fått noen unnskyldning. Jeg synes det som skjedde var veldig leit. Jeg skulle nyte det, men den flotte sangen stoppet opp. Veldig leit, sier Hushovd til Dagbladet.

Lederen for Det internasjonale sykkelforbundet (UCI), Pat McQuaid, forstår godt nordmannens skuffelse.

- Jeg er enig med ham. Jeg visste ikke engang at det skjedde, sier presidenten, som selv delte ut gullmedaljen til Hushovd.

Sykkelsporten er ikke helt ukjent med nasjonalsangflauser, i 2009 fikk spanske Alberto Contador avspilt den danske nasjonalsangen da han sto på podiet på Champs-Elysees som sammenlagtvinner av Tour de France.

McQuaid har en teori om hva som skjedde i Australia da «Ja, vi elsker» stoppet opp etter bare 25 sekunder, og Hushovd reagerte med et oppgitt skuldertrekk.

- Personene som styrer med dette vet ikke hvordan nasjonalsangene går. Når melodien går opp eller ned, og det blir en pause, er det lett å tro at sangen er slutt, sier UCI-presidenten.

Og hører man nøye etter på NRKs klipp fra medaljeseremonien, kuttes lyden et lite tidel ut i «Elsker, elsker...»

Så får man heller håpe at Hushovd fortsatt er aktiv om Norge får VM i 2016, og at han kan gjenta bedriften fra Geelong.

I så fall skal det godt gjøres at arrangøren ikke kjenner «Ja, vi elsker».