Da David Beckham ble folkefiende nummer én:

- Jeg har et bilde hjemme som fortsatt skremmer meg

Et lite spark var alt som skulle til for at David Beckham gikk fra å være en folkehelt til å bli hatet over natta. Les om sesongen som startet med karrierens største nedtur for så å bli en av de beste.

ØYEBLIKKET: David Beckham har nettopp langet ut beinet mot Diego Simeone, som falt i bakken. Sekunder etterpå startet marerittet for superstjernen. Foto: Gerald Cerles/EPA/AFP/NTB Scanpix
ØYEBLIKKET: David Beckham har nettopp langet ut beinet mot Diego Simeone, som falt i bakken. Sekunder etterpå startet marerittet for superstjernen. Foto: Gerald Cerles/EPA/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

David Beckham kikket ut av vinduet og så en mann som stirret tilbake på ham. Det var seint på kvelden og Beckham var alene i sitt hjem i Manchester. Han hadde sovet tungt da en høy lyd på utsida hadde vekket ham, en lyd som også sørget for at bikkjene hans bjeffet som besatt.

Mannen sto på utsida av huset med armene i kryss. Uten å røre seg. Uttrykksløs. Bekcham stirret på ham, og mannen stirret tilbake - i fem minutter.

- Hva er det du vil? ropte Beckham til slutt ut av vinduet. Men han fikk ikke noe svar. Mannen fortsatte bare å stirre.

I det øyeblikket i 1998 var David Beckham den mest forhatte mannen i England. Selv ikke i sitt eget hjem følte han seg trygg lenger.

Noen få uker tidligere hadde 23-åringen blitt skurken i Englands VM-tap for Argentina. Han sto utenfor parkeringsplassen på Stade Geoffroy-Guichard og gråt ukontrollert i armene til faren sin, samtidig som den argentinske troppen gikk om bord på lagbussen og feiret VM-triumfen med å heve draktene over hodene sine.

For Argentina var VM-kvartfinale mot Nederland neste stopp. For Beckham var det hans mest utfordrende 12 måneder i livet som lå foran ham. Han ble utsatt for den største hatkampanjen en England-spiller noensinne har måttet gå igjennom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer