SPILLEKLAR IGJEN: Ingvild Stensland tok en allergimedisin som inneholdt forbudte stoffer, men slipper med skrekken. Foto:  AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
SPILLEKLAR IGJEN: Ingvild Stensland tok en allergimedisin som inneholdt forbudte stoffer, men slipper med skrekken. Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSENVis mer

- Jeg har fått en dyrekjøpt lærepenge

Stensland slipper med skrekken etter dopingprøve.

Landslagskaptein Ingvild Stensland er klar for spill igjen etter å ha vært satt på sidelinjen i påvente av resultatet av en dopingtest.

Norges Fotballforbund, som ikke ønsket at Stensland skulle spille før prøven hun avga etter EM-kvalifiseringskampen mot Ungarn var analysert, fikk onsdag beskjed fra Det europeiske fotballforbundet (UEFA) om at det ikke lenger er behov for noen restriksjon mot den norske landslagskapteinen.

- Dette ble en dyrkjøpt lærepenge for meg, og jeg er utrolig glad og lettet over at jeg nå kan ha fokus på fotballen. Jeg kommer aldri til å ta i bruk medisin fra en lege igjen uten å ta kontakt med landslagets medisinske støtteapparat på forhånd, sier Stensland til fotball.no og understreker samtidig at rutinene på landslaget er gode.

Feilen Stensland gjorde var at hun brukte en allergimedisin foreskrevet av en svensk lege, uten å sjekke med den norske landslagslegen John Inge Netland at medisinen ikke inneholdt forbudte stoffer.

I etterkant av dopingtesten 21. september fikk både UEFA, som var ansvarlig for testen, og Antidoping Norge all tilgjengelig informasjon om saken.

- UEFA har gitt meg beskjed om at saken er så godt belyst og grundig dokumentert at det ikke lenger er behov for restriksjoner i forhold til Ingvild, og det til tross for at resultatet av prøven ennå ikke foreligger, sier Netland.

Landslagssjef Eli Landsem ble naturlig nok svært glad da hun fikk nyheten onsdag ettermiddag.

- Jeg er veldig glad på Ingvilds og landslagets vegne. Dette har vært vanskelige dager spesielt for Ingvild, men også for oss andre på landslaget. Nå ser vi fram til å konsentrere oss fullt og helt om det sportslige igjen, sier Eli Landsem til fotball.no.

Stensland kan spille for sitt svenske lag Göteborg i mesterligaen torsdag.

(NTB)