- Jeg har fått en perfekt innkjøringsperiode

Når Henrik Bjørnstad slår ut i FBR Open i kveld klokka 21.11 norsk tid er Jan Erik Aalbu et par køllelengder unna. Det er PGA-proffen glad for.

SCOTTSDALE (Dagbladet): - Jeg er glad for at jeg klarte å overtale Jan Erik til å bli med til denne turneringa også, sier Henrik Bjørnstad til Dagbladet.no.

- Med han på plass slipper jeg å tenke på alt det praktiske, og kan konsentrere meg ett hundre prosent om golfen.

Sportsjefen i Norges Golfforbund var selvfølgelig på plass da Henrik Bjørnstad PGA-debuterte på Hawaii for fire uker siden. Etter det dro han hjem til Norge. Men på oppfordring fra Bjørnstad kom han tilbake til Amerika og var på plass i San Diego også.

Etter 10. plassen der - da Henrik Bjørnstad styrte bilen i retning ørkenen og Scottsdale utenfor Phoenix - ble han med på lasset.

PGA Touren og alt rundt er et helt nytt arbeidsområde for Henrik Bjørnstad. Selv om han har lang erfaring fra Europa Touren er det ekstremt mange småting og detaljer som skal gjøres og falle på plass før han kan slå en eneste golfball. Og derfor er Jan Erik Aalbu her for å gi Henrik Bjørnstad det alle andre norske toppidrettsutøvere tar som en selvfølge; et støtteapparat som fungerer.

Det skulle bare mangle.

- I tillegg er det fint å ha en kar rundt seg som man kjenner, sier Henrik Bjørnstad. - Vi deler rom, snakker sammen om alt mulig og har det veldig hyggelig. Men det viktigste er selvfølgelig at Jan Erik tar seg av alt som ikke handler om å slå til golfballen.

- Det gjør jobben min mye lettere.

BLE MED EN TURNERING TIL: Henrik Bjørnstad kan konsentrere seg om golfen, mens Jan-Erik Aalbu fikser resten. Alle foto: Morten Pedersen
BLE MED EN TURNERING TIL: Henrik Bjørnstad kan konsentrere seg om golfen, mens Jan-Erik Aalbu fikser resten. Alle foto: Morten Pedersen Vis mer

Da Henrik Bjørnstad vendte Europa Touren ryggen og ble snekker var ensomheten en av grunnene. Sammen med all reisingen. Han orket rett og slett ikke mer. Men selv om han allerede neste uke drar til Pebble Beach på egenhånd - Jan Erik Aalbu reiser hjem etter FBR Open her i Scottsdale - vil ensomheten bli annerledes.

Fordi han elsker Amerika.

- Jeg har fått en perfekt innkjøringsperiode og en god start, sier han. - Samtidig trives jeg veldig godt - det er jo her jeg vil bo. Så at Jan Erik har vært her, ved siden av at jeg har fått et veldig godt forhold til Mark Fulcher (caddy på lån fra Suzann Pettersen), har utvilsomt betydd veldig mye.

- Jeg håper han får anledning til å komme over så ofte som mulig, sier Henrik Bjørnstad til Dagbladet.no.

• Din kommentar: Hvordan tror du Bjørnstad klarer seg i turneringen?

<B>GOD OPPLADNING: I kveld fortsetter Bjørnstad karrieren, etter en 10. plass sist.
DRAR TIL OG FRA USA: Sportsjefen på plass igjen i Arizona.