Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skader i håndballen:

- Jeg har fått enormt mange fine tilbakemeldinger. Spesielt fra andre spillere

Gro Hammerseng-Edin etter blogginnlegg om belastning.

HÅNDBALLPROFIL: Tidligere landslagskaptein og TV2s ekspert Gro Hammerseng-Edin delte nylig sine tanker om for stor belastning på håndballspillerne. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
HÅNDBALLPROFIL: Tidligere landslagskaptein og TV2s ekspert Gro Hammerseng-Edin delte nylig sine tanker om for stor belastning på håndballspillerne. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Norge - Tsjekkia, kl. 21.

BREST (Dagbladet): Rett før avkast i håndball-EM for kvinner kom tidligere landslagskaptein Gro Hammerseng-Edin med en bekymringsmelding rundt belastningen på håndballspillere.

Til Dagbladet forteller Hammerseng-Edin at flere i håndballmiljøet har tatt kontakt med henne den siste uka.

- Responsen har vært veldig god. Jeg har fått enormt mange fine tilbakemeldinger på den. Spesielt fra andre spillere. Både en god del som står midt i det og ikke minst mange som har vært på toppnivå tidligere, sier Hammerseng-Edin til Dagbladet.

Den tidligere Larvik-spilleren har fått ros fra landslagsspillere som Stine Bredal Oftedal og Veronica Kristiansen etter blogginnlegget hos TV2. Også Grethe Myklebust, professor ved Norges idrettshøgskole (NIH), er glad for at Hammerseng-Edin skaper debatt.

- Jeg var ikke forberedt på at så mange fysioterapeuter ville sette pris på innlegget, men det har overrasket meg positivt. Det varmer. Årsaken til at jeg skrev den er at jeg har sett på nært hold hvor tøft det kan være. Jeg hadde lyst til å dele mine tanker om «hverdagen » som utøver for å kunne bidra til at det blir tatt kloke valg og få økt fokus på arbeidet for å finne en god balanse på belastningen, sier Hammerseng-Edin til Dagbladet.

Hele innlegget til håndballprofilen kan du lese på TV2.no.

Ansvar

Spørsmålet mange stiller seg er hvem som har ansvaret for å skåne spillerne fra den store belastningen.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson mener det er viktig med debatt.

- Temaet til Gro er like aktuelt nå som det har vært i alle år. Det er et sammensatt tema. Vi må diskutere totalbelastningen på spillere og det er noe vi på landslaget jobber seriøst med hele tida. Det er utrolig mange aktører og faktorer som spiller inn. Jeg kaster meg gjerne inn i diskusjonen når EM er over, men akkurat nå må vi ha fokus på mesterskapet, sier Hergeirsson til Dagbladet.

Landslagskaptein Oftedal forteller:

- Til slutt er det spillerens eget ansvar. Vi må bli bedre på å si ifra. På landslaget er dette ekstremt bra. Lagledelsen hører på oss og vi har veldig god kommunikasjon. Når vi har et team som på landslaget, er det et veldig riktig steg på veien, sier Oftedal.

Mange faktorer

Gro Hammerseng-Edin mener flere må dele ansvaret mellom seg.

- Håndballandslaget er jo bare en bit av puslespillet. Jeg har ikke ønsket å gi dem noe mere ansvar enn resten av gjengen. Det er et felles ansvar fordelt mellom klubbene, landslagene, EHF, IHF, trenere, ledere, forbundet, helseteam, utøvere og så videre, sier Hammerseng-Edin til Dagbladet.

Norge møter Tsjekkia til andre kamp i håndball-EM i kveld. Kampen vises på TV3.

Den siste kampen i gruppespillet er mot Romania onsdag klokka 21. Alle Norges kamper i gruppespillet spilles i Brest.

Går alt etter planen for landslaget, reiser de videre til hovedrunden i Nancy, der de tre beste fra hver gruppe får plass. Semifinalene og finalen spilles i Paris 14. og 16. desember.

Status i Norges gruppe før kveldens kamper er at Romania og Tyskland har to poeng. Norge og Tsjekkia står med null. De tre beste lagene går videre til hovedrunden i Nancy, men for alle lagene gjelder det å ta med seg flest poeng videre fra gruppespillet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!