- Jeg har fått et rykte som en drittspiller

...og dette utbruddet har mye av skylda, mener Grindheim. Se video!

||| REYKJAVIK (Dagbladet): I fjor høst skapte Christian Grindheim overskrifter både i Nederland og her hjemme etter at han skjelte ut en nærgående kameramann.

- Fuck that camera! Fuck you! freste Grindheim inn i kameralinsa da han ble tatt av banen mot Venlo 10 minutter før slutt, på stillingen 0-0.

Det nederlandske fotballforbundet likte opptrinnet såpass dårlig at de satte i gang en granskning. I dag, snart et år senere, skulle man uansett tro episoden hadde gått i glemmeboka hos de aller fleste.

Har holdt seg på matta
Men ifølge Grindheim førte saken til at han pådro seg et negativt image som han fortsatt får svi for.

- Jeg har fått rykte på meg for å være en drittspiller. Det er ikke mange frispark jeg får, og jeg pådrar meg lett gule kort, sier Grindheim til Dagbladet.

- Er det et ufortjent rykte?

- Veldig ufortjent. Jeg hadde en liten episode med kameraet, og etter det har jeg fått veldig fokus hvis jeg har gjort noe galt. Men nå har jeg snart vært snill gutt i ett år.

- Men mener du helt seriøst at du får lettere gult kort enn andre?

- Jeg føler at jeg fort får gult kort. Men denne sesongen har jeg ikke satt inn en takling, så jeg har faktisk ikke fått gult ennå. Det er jo positivt.

- Du er ikke blitt pusete i stilen?

- Nei, bare smart, smiler Grindheim.

Føler seg i toppform
I går uttalte Hallvar Thoresen til VG Nett av Marcus Pedersen kan bli en helt i Nederland, fordi nederlandske supportere elsker den type spillere - altså direkte og tøffe i spillestilen.

Det inntrykket deler overhodet ikke Grindheim.

- Jeg er helt uenig. Jeg har aldri fått så mye pes for å være tøff i spillestilen som i Nederland. Så for meg blir det veldig ukjent, sier han.

Populær eller ikke: Grindheim er i likhet med mange andre av landslagsgutta i form. Og er meget tilfreds med måten både han og laget har innledet sesongen på.

Én scoring har det også blitt i løpet av de fire første serierundene, da han startet opphentingen mot Nijmegen i helga.

- Jeg har spilt bra i alle fire kampene. Jeg føler meg i toppform. Det er litt kjekkere enn i fjor, da vi tapte de fire første. Nå har vi bare tapt mot PSV, sier han.

- Hvor stor framgang har du hatt som ballspiller i løpet av tida i Nederland?

- Jeg tror jeg er blitt mye bedre med ballen, mye roligere. Jeg blir ikke stresset.

- Så mer slepen og mindre aggressiv?

- Det er nok et bra resonnement, smiler Grindheim.

SLITER MED IMAGET?: - Det er ikke mange frispark jeg får, og jeg pådrar meg lett gule kort, sier Christian Grindheim til Dagbladet.  
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
SLITER MED IMAGET?: - Det er ikke mange frispark jeg får, og jeg pådrar meg lett gule kort, sier Christian Grindheim til Dagbladet. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer