- Jeg har fått firedobbel straff

Landslagets assistenttrener Harald Aabrekk utelukkes i fire kamper som klubbtrener.

Assistenttreneren til Nils Johan Semb får også en skriftlig irettesettelse fra NFF. Forbundet mener at Aabrekks oppførsel overfor dommeren er «fullstendig uakseptabel».

Aabrekk kastet en vannflaske ut på banen under oppgjøret mellom Haugesund og Start søndag 19. oktober.

Han gjorde også fingerbevegelser som NFF mener ikke kunne misforstås, og som tydet på at han anklaget dommeren for å være bestukket.

Aabrekk tar avgjørelsen til etterretning, men føler han er blitt urimelig hardt straffet.

- Jeg føler at jeg har fått firedobbel straff, og det er årsaken til at jeg anker. Det står ikke i stil til det som er gitt av straff i lignende tilfeller, sier Harald Aabrekk til NTB.

- Jeg blir beskyldt for å mene at dommeren var korrupt og for å ha sagt at han var kjøpt og betalt. Men det gjør jeg altså ikke. Vi er i Norge, og det handlet om en kamp uten betydning. Selvsagt mener jeg ikke at dommeren var korrupt. Men jeg tar kritikk på at plastflasken havnet ute på banen. Det var meningen at den skulle rett ned i bakken, men den var glatt og sleip og ikke lett å gripe rundt. Derfor havnet den ute på banen, sier Aabrekk.

Aabrekk sier at det vanlige er at man blir utestengt for én kamp etter slike episoder.

- Betyr det at du tror at du blir ekstra straffet fordi du er assistenttrener på landslaget?

- Nei, jeg får ikke håpe at man blir ekstra straffet fordi man jobber med landslaget.

- Jeg må jobbe mer med å få belyst min versjon. Jeg har vært i kontakt med folk som kan hjelpe meg med den biten, sier Haugesund-treneren.

Aabrekk får ikke følge Haugesund i siste serierunde, og han fortsetter soningen i tre kamper i april neste sesong hvis ikke anken blir tatt til følge. Les også:

UTESTENGT: Harald Aarbrekk er utestengt i fire kamper på grunn av oppfrøselen under Start-kampen 20. oktober. Foto: SCANPIX