FILMKRITISK: Amanda Kurtovic forteller at hun har startet og vraket et utall filmer under VM. Nå gleder hun seg til å kunne gjøre flere ting sammen med romvenninnen Stine Bredal Oftedal som endelig er ferdig med to BI-eksamener underveis i VM. Foto: Bjørn Langsem
FILMKRITISK: Amanda Kurtovic forteller at hun har startet og vraket et utall filmer under VM. Nå gleder hun seg til å kunne gjøre flere ting sammen med romvenninnen Stine Bredal Oftedal som endelig er ferdig med to BI-eksamener underveis i VM. Foto: Bjørn LangsemVis mer

- Jeg har fått «hold-kjeft»-blikk av Stine

Men nå tror Kurtovic det blir bedre stemning på rommet.


SÃO PAULO (Dagbladet): Stine Oftedal Bredal har gjort unna to eksamener under VM-sluttspillet i Brasil.

20-åringen studerer til siviløkonom på BI, og har måttet stå tidlig opp om morgenen for å ta prøvene på grunn av tidsforskjellen. I går  ble prøve nummer to gjennomført før lunsj, og Stine var sånn passe fornøyd.

- Jeg gjorde den klassiske tabben og kladdet for mye og lenge før jeg begynte å føre inn. Det burde jeg ha unngått. Det var ikke så vanskelig, sier hun til NTB.

«Hold-kjeft»-blikk En som er langt mer fornøyd, er Bredal Oftedals romkamerat og gamle klassevenninne fra gymnaset, Amanda Kurtovic. Hun har nemlig måttet ta en del hensyn til den flittige studenten på rommet. Nå blir det andre boller.

- Det blir en litt løsere stemning nå, kan jeg tenke meg. Nå kan jeg tulle litt uten å få sånne blikk, sier Larvik-kanten som spilte en god kamp mot Nederland i åttedelsfinalen.

VM-STUDENT: Stine Bredal Oftedal har gjort unna to eksamener under oppholdet i Brasil. 
Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
VM-STUDENT: Stine Bredal Oftedal har gjort unna to eksamener under oppholdet i Brasil. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix Vis mer

- Hva slags blikk?

- Jeg har fått noen sånne «hold-kjeft»-blikk. Jeg tror dette skal lette litt på stemningen, sånn at vi kan gjøre litt flere ting uten at hun skal stresse sånn med å lese.

- Så en syk, syk film Amanda sier hun har passet på at Stine har gjort leksene sine. Ellers har det gått mye i filmtitting. Eller i alle fall forsøk på det.

- Det gjelder å ha mange bra filmer. I går begynte jeg vel på syv forskjellige filmer. Jeg ser begynnelsen, og så spoler jeg litt og ser «nei, det er ikke håp for denne her» og så ser jeg neste. Så det blir mange filmer man er innom. Det gjelder å ha alt klart når man drar, og ha lastet ned mange filmer.

- Hvor mange filmer har du sett så langt?

ROMVENNINNER: Amanda Kurtovic og Stine Oftedal Bredal.
ROMVENNINNER: Amanda Kurtovic og Stine Oftedal Bredal. Vis mer

- Jeg har kanskje sett én hel. Men veldig mange femminuttere. I går så jeg og (Karoline) Næss en syk, syk film som jeg ikke anbefaler. Jeg liker egentlig thrillere og sånt, men den var for syk. Men «Bridesmaids» så vi, den var morsom. Så den må du se!

I kvartfinalen i kveld møter Norge Kroatia - hvor Amandas pappa Marinko Kurtovic kommer fra. Hun har jevnlig kontakt med faren under VM.

- Vi snakker hver dag, vi. Så det er ikke noe nytt. Det er en helt vanlig håndballkamp. Men det kunne vært godt å tatt dem, og vist hvem som er sjefen i huset. Men vi har en lett tone på det. Han heier på meg og laget, sier hun.