Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har fått nok

Astrid Johannessen ble vraket i landslaget fra forrige uke. Kilder sier til Dagbladet at det blant annet skal skyldes personkjemien med keeperrival Bente Nordby.

- Jeg er god nok for landslaget. Det beviste jeg seinest under landslagsturneringen i Portugal i mars, men andre er tydeligvis av en annen oppfatning. Jeg er lei av å bli dårlig behandlet av landslagsledelsen og har spilt min siste landskamp. Jeg har fått nok, sier en oppgitt Fulham-keeper til Dagbladet.

I Algarve i Portugal ble hun kåret til turneringens beste keeper, og bergensjenta mener selv at hun har blitt en mye bedre spiller i løpet av de 18 månedene i Fulham.

Anstrengt

Hun har vært med på landslaget mer eller mindre siden EM i 1997. De aller fleste trodde den tålmodige benkesliteren skulle bli Bente Nordbys arvtaker på landslaget. Men hun klarte aldri å vippe Klepps Ingeborg Hovland og Trondheims-Ørns Ingrid Hjelmseth av pinnen. Og da Nordby nylig bestemte seg for å gjøre comeback på landslaget, ble Johannessen vraket.

- Det uttaket har ingenting med sportslige prestasjoner å gjøre, mener Johannessen.

- Landslagssjefen har i alle fall ikke gitt meg noen god sportslig forklaring på hvorfor jeg ikke er med, legger hun til.

Toppserien.com og Bergens Tidende har begge skrevet om saken. Men etter det Dagbladet erfarer, fungerer ikke Johannessen og landslagets førstekeeper, Bente Nordby, sammen. Dette skal være en medvirkende årsak til at bare Nordby er inne i landslagsvarmen.

Dagbladet har vært i kontakt med flere personer i landslagsmiljøet samt folk som tidligere har vært knyttet til kvinnelandslaget. Ingen av dem vil stå fram med navn, men alle kjenner til at kjemien mellom Johannessen og Nordby er anstrengt. Det er også en kjensgjerning at Nordby under Sydney-OL fungerte mye bedre sammen med Ingeborg Hovland enn Johannessen, som fulgte mesterskapet fra tribunen.

Boikott

- Bente og Astrid er ikke akkurat verdens beste venner. Du får snakke med dem sjøl, sier en kilde. En tidligere landslagsspiller mener at ledelsen påvirkes av føringer fra andre spillere i uttaket.

- Det er helt horribelt. Enkelte av spillerne har altfor mye makt. Det er slik at man får lyst til å boikotte hele greia, sier vedkommende til Dagbladet.

Johannessen sier selv hun ikke har hatt noen problemer med å trene sammen med Nordby.

- Men vi har aldri hatt sosial omgang. Det har liksom ikke falt seg naturlig. Men det har vel med kjemi å gjøre, sier Johannessen.

Hun vil ikke spekulere på om det er årsaken til at hun ikke ble tatt ut på landslaget i forrige uke.

- Men hva mener du da med at uttaket ikke har noe med dine egne sportslige prestasjoner å gjøre?

- Jeg kan ikke se noen sportslige argumenter for at jeg ikke er med. Men jeg ser umiddelbart heller ingen andre argumenter, sier hun.

Bente Nordby ønsker ikke å kommentere enkeltpersoner:

- På landslaget jobber keeperne og keepertreneren tett sammen. Det er viktig at de støtter hverandre og at de fungerer sammen, sier Nordby.

Landslagssjef Åge Steen, som tok over etter OL i 2000, sier han ikke kjenner til skurringen mellom de to.

- Jeg tar ut landslaget blant de spillerne jeg til enhver tid mener er best. Og i løpet av min tid som trener har ikke jeg opplevd at noen spillere har prøvd å legge føringer på uttaket, sier Steen.

Han synes det er trist at Astrid Johannessen slutter på landslaget.

- Men jeg kan ikke velge for henne. Da Bente sa ja til landslaget, hadde jeg ikke noe valg.

FORLATER ENGLAND OG NORGE: Fulham vant cupen i år, men klubben får ikke ny profflisens. Astrid Johannesen skal derfor spille i Asker fra 1. juli. Men i Føyka-klubben er det keeperkrise. Asker opplyser til Dagbladet at de vil søke om dispensasjon for bruk av Johannessen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media