- Jeg har fått ny tillit av Petter

Pappa Northug fortsetter som manager.

FORNYET TILLIT: John Northug var i tvil om han skulle fortsette som manager for sin sønn, men har nå fått grønt lys fra både Petter og kommunen han vanligvis jobber for. Her er VM-kongen sammen med pappa John og mamma May i Holmenkollen. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
FORNYET TILLIT: John Northug var i tvil om han skulle fortsette som manager for sin sønn, men har nå fått grønt lys fra både Petter og kommunen han vanligvis jobber for. Her er VM-kongen sammen med pappa John og mamma May i Holmenkollen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

John Northug fortsetter som manager for langrennssønnen Petter Northug.

Pappa Northug har siden i fjor sommer hatt permisjon fra stillingen som fagkonsulent for jordbruk i Mosvik kommune for å jobbe på heltid som manager for sine skisønner, og da primært eldstesønnen Petter.

I vinter varslet Northug via Trønder-Avisa at han trolig kom til å trappe ned engasjementet som manager - blant annet fordi han var usikker på om han ville få forlenget permisjonen.

Nå er det imidlertid klart at John Northug fortsetter i managerjobben.

- Jeg har fått ny tillit fra Petter. Og kommuneledelsen har også vært velvillig og sagt at jeg får permisjon så lenge jeg ønsker. De ser at det vi driver med også har en verdi for kommunen, og det er vi takknemlig for, sa John Northug til Nettavisen onsdag kveld.

- Det er veldig viktig for Petter at John fortsatt kan gjøre den jobben han har gjort det siste året. Han er helt uvurderlig for Petter. Alle personene i apparatet rundt Petter er erstattelig, med ett unntak. Det unntaket er John. Ingen andre kan gjøre den jobben like bra, sier Otto Ulseth - som har vært tett på Team Northug det siste året, både som forfatter og døråpner/-lukker mot mediene.

(NTB)