- Jeg har fått så mye pes og dritt at jeg aldri skal gjøre det igjen

Også Tariks kjæreste ristet på hodet.

KOM FEIL UT:  Tarik Elyounoussi skulle hylle kjæresten med et hjerte etter scoringen mot Kypros i fjor høst. I stedet ble det et eple ... Joshua King til venstre.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
KOM FEIL UT: Tarik Elyounoussi skulle hylle kjæresten med et hjerte etter scoringen mot Kypros i fjor høst. I stedet ble det et eple ... Joshua King til venstre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

Følg Slovenia - Norge i Fotballstudio 20.45!

MARIBOR (Dagbladet): Om Norge ikke akkurat holder pusten, brygger det opp til fotballdrama mot Slovenia klokka 20.45 i kveld. Per-Mathias Høgmo (53) debuterer som landslagstrener, og trolig går det siste VM-toget.

Det er vinn eller forsvinn.

Tarik Elyounoussi (25) er en av tre toppscorere for Norge med to mål. Det første kom på straffespark mot Kypros i Larnaka 16. oktober i fjor. Og sjelden har Hoffenheim-spilleren fått mer tyn etter en scoring.

25-åringen kastet seg på den internasjonale feiringstrenden og formet hendene som et hjerte. Det hele kom imidlertid skjevt ut.

I det hjertet skulle formes, ble Tarik løftet i været av lagkamerat - og muskelbunt - Joshua King. Det som skulle bli et hjerte, ble et eple.

- Etterpå har jeg fått så mye pes og dritt at jeg aldri skal gjøre det igjen, sier Tarik med et smil.

Mobbet Vi har sett John Arne Riise gjøre det. Naturligvis. Det samme Rafael van der Vaart. Og ikke minst verdens dyreste fotballspiller, Gareth Bale. Alle hyller de sine kjære med et hjerte etter scoring.

Og nå var det altså Tarik sin tur. På Antonis Papadopoulos stadion på Kypros.

- Det skulle være en liten gest til kjæresten min (Hedda Vedeler). Vi hadde snakket om det i forkant. Hvis jeg scoret, skulle jeg feire med et hjerte. Men jeg fikk det ikke til, noe kjæresten min sa til meg. Kompiser og venner har rett og slett mobbet meg. Derfor skal  dette aldri skje igjen.

Tarik fortsetter:

- Jeg ser at du kan feire med hjerte på FIFA-spillet. Det får holde at jeg gjør det der.

Glemte seg Hoffenheim-spilleren scoret også mot Kypros 6. september. Før kampen hadde han, Moa og Daniel Braaten planer om nærmest å kuppe Ullevaal. Dette skulle skje med en dans hvis en av dem scoret.

- Daniel lærte oss en dans på trening. Men da jeg scoret ble jeg så glad at jeg glemte planene våre. Jeg tror jeg hoppet på Stefan (Johansen) i stedet. De andre var ganske skuffet etterpå, sier Tarik og humrer.

Han har ennå ikke notert seg for en nettkjenning etter at han kom til Hoffenheim i sommer.

PÅ PLASS:  Tarik Elyounoussi og Magnus Wolff Eikrem på vei ut av flyet som fraktet landslaget til Maribor i Slovenia. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
PÅ PLASS: Tarik Elyounoussi og Magnus Wolff Eikrem på vei ut av flyet som fraktet landslaget til Maribor i Slovenia. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer

- Scoringsformen er jævlig dårlig faktisk, påpeker han.

Men i kveld kan det bli andre boller. For med Per-Mathias Høgmo har det kommet offensive tanker inn i gruppa.

Nytt og spennende Tarik sier:

- Vi trente mye defensiv organisering med Drillo. Det var lite offensiv samhandling. Dette er nytt og spennende. Vi kommer til å skape flere sjanser nå. Det var hyggelig med Drillo og Ola (By Rise). Men dessverre fikk vi det ikke til.

- Vi har fått ny energi og giv. Det kan være sunt for gruppa. Vi må klore oss fast i det lille håpet som er igjen: Vi kan fortsatt komme til VM.

Tarik sier at han ikke har lagt noen planer for hvordan et eventuelt mål skal feires i kveld.

- Nei, det har jeg ikke. Det som skjer det skjer.

Han medgir at han har sett en del elegante feiringer fra Island (!).

- Hva synes du om målscorere som viser fram et budskap på t-skjorta?

- Det er jo kult hvis de benytter anledningen til å sende en hilsen til røttene sine. At de ikke har glemt dem, sier Tarik Elyounoussi.

LEK OG MORO:  Joshua King (t.v.) og Daniel Braaten tøyser med Tarik Elyounoussi før gårsdagens trening i Maribor. Er det slik gutta planlegger å feire en scoring i kveld? Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
LEK OG MORO: Joshua King (t.v.) og Daniel Braaten tøyser med Tarik Elyounoussi før gårsdagens trening i Maribor. Er det slik gutta planlegger å feire en scoring i kveld? Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer