- Jeg har fått tilbake motivasjonen

Petter Solberg argeste konkurrent traff en stein og ødela bilen. Nå klatrer Petter mot toppen igjen.

LEON/OSLO (Dagbladet.no): Petter Solberg vant seks fartsetapper lørdag og ligger nå på en 5. plass i sammendraget, 3,51 bak estlenderen Markko Märtin. Nå har han kun ett minutt opp til 4. plassen og nærmer seg pallen.

Fransk nedtur

Sebastien Loeb ledet rallyet før i dag. Men på den tredje fartsetappen gikk det galt. Han traff en stein og ødela bilen slik at en oljelekkasje oppsto. Dermed måtte han bryte.

Franskmannen vant ledet VM sammenlagt før runden i Sør-Amerika. Han vant i Monaco og Sverige og hadde 12 poengs forsprang på Solberg før Rally Mexico.

Marginer avgjør

Det er lite som skiller mellom suksess og fiasko i Rally-VM. Petter Solberg startet dagen på en 13. plass og sa selv at han var sjanseløs i Mexico.

Motoren fusket i går kveld og Petter Solberg ble ilagt fem minutters tidsstraff. I dag ga han full gass ut fra start og vant de fire første fartsetappene soleklart foran konkurrentene.

Da dagen startet lå han på 13. plass, 5.40 etter lederen. Etter to fartsetapper lå han 5.04 etter, men har klatret til en 10. plass. Nå ligger han på femteplass, 3,51 etter Markko Märtin fra Ford-teamet.

- Nå har jeg fått tilbake motivasjonen. Jeg satser alt videre. Topp tre blir vanskelig hvis ingen kjører ut. Det er bra for VM-sammendraget at Loeb er ute, men synd for ham, sier Petter Solberg til Dagbladet.no

Konkurrentene sliter

Marcus Grönholm sliter. Finnen kom 2,31 minutter i mål på den tredje etappen i dag etter Solberg. Det hele skyldtes en feil i styrestaget på bilen. Dermed er Grönholm nå etter Solberg i sammendraget. Også Carlos Sainz kjemper hardt. Han kom halvminuttet etter Solberg på den åttende fartsetappen. Nordmannen har nå tatt innpå de fire øverste på sammenlagtlista.