GOD START: Brann-trener Lars Arne Nilsen og  Erik Huseklepp er fornøyde med 2-2 mot Strømgodset - og hverandre.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GOD START: Brann-trener Lars Arne Nilsen og Erik Huseklepp er fornøyde med 2-2 mot Strømgodset - og hverandre. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

- Jeg har fått tilbake rykket og steget jeg ble kjent for

«Nyfødt» Huseklepp hylles.

Erik Huseklepp har trøblet de siste sesongene, men lysluggen var i perleslag da Brann reiste til Drammen i eliteserieåpningen.

Sportsklubben var tilbake etter gjestevisitten i 1. divisjon, men havnet raskt i trøbbel. Før fire minutter var spilt sendte Øyvind Storflor Strømsgodset foran. Og da Tommy Høiland doblet ledelsen, så Brann fortsatt ut til å høre hjemme på nivå to.

Da steg Huseklepp fram som redningsmann. Den tidligere landslagsspilleren scoret vakkert oppe i krysset på overtid i 1. omgang, før han serverte Jakob Orlov til 2-2 like etter at SIF var redusert til ti mann.

Mer eksplosiv - Han har tatt rev i seilene og kommet i fysisk veldig god form. Ferdighetene har han alltid hatt. Du må være i fysisk god form for å kunne springe, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til NTB.

Og det var ikke bare offensivt den lettbeinte bergenseren imponerte på Gamle Gress.

- Han er arkitekten bak seieren med mål og assist, i tillegg var han veldig god defensivt og stengte høyresiden deres. Han gjorde det han skulle defensivt og leverte offensivt, da må han få godkjent, sier Nilsen.

Huseklepp måtte legge om treningen for å komme tilbake i den formen mange vil huske for noen sesonger siden.

- Jeg har trent mye mer eksplosivt, og har fått tilbake rykket og steget jeg ble kjent for tidligere. Jeg tok et oppgjør med meg selv etter forrige sesong. Den var et steg i riktig retning, men jeg følte meg ofte tung. Det er blitt mer styrketrening på beina. Det har jeg respondert godt på, sier Huseklepp.

Tvilte aldri Etter 2-2-kampen i Drammen ble den tidligere landslagsvingen spurte om han tvilte på om han igjen ville nå det nivået som gjorde ham til en stor profil i eliteserien.

- Jeg tvilte aldri, men måtte gjøre noen grep i treningsarbeidet, sier Huseklepp.

- Det kjennes bedre ut enn på mange år. Jeg fikk en god start og håper det fortsetter slik, fortsetter lysluggen.

Brann-ledelsen medgir at de har vært «tamme og forsiktige» i uttalelsene før sesongen. Sportsklubben ville ikke ut med tabellmål. Kanskje er det helt riktig å snakke ned forventningene i fotballgale Bergen.

- Det er fantastisk for oss. Vi er nyopprykket lag og kom tilbake fra 0-2 mot et av Norges beste lag. Det gir oss en veldig boost, sier trener Nilsen.

Han har innprentet at hardt arbeid er det eneste som gjelder.

Det ga 2-2 mot Strømsgodset søndag, og ikke minst en langt bedre stemning i spillerbussen enn da Brann forlot Buskerud høsten 2014.

Da hadde rødtrøyene rykket ned etter det flaue kvaliktapet mot SIFs lillebror Mjøndalen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram