MØTTE VEGGEN: Pål Golberg stivnet fullstendig på sin siste etappe under lagsprinten i VM. I dag gikk han sitt første renn siden VM, og sier han har lagt skuffelsen fra VM bak seg. Foto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX
MØTTE VEGGEN: Pål Golberg stivnet fullstendig på sin siste etappe under lagsprinten i VM. I dag gikk han sitt første renn siden VM, og sier han har lagt skuffelsen fra VM bak seg. Foto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIXVis mer

- Jeg har fokus på å legge det bak meg

Pål Golberg gikk sitt første renn siden VM-kollapsen.

DRAMMEN/OSLO (Dagbladet): Under ski-VM i Val di Fiemme ble Norge smått sensasjonelt slått ut allerede i semifinalen i guttas lagsprint.

Pål Golberg stivnet fullstendig på sin sisteetappe, og selv ikke en formsterk Petter Northug kunne redde situasjonen. Etterpå var det en knust Golberg som følte han hadde ødelagt gullsjansen for den norske duoen.

I dag gikk 22-åringen sitt første løp siden VM, men ble slått ut i semifinalen i sprinten i Drammen. Han sier til Dagbladet at han har lagt bak seg det som skjedde i VM.

- Det har gått bra. Det var kjipt der og da, men da jeg kom hjem så var det tilbake til hverdagen igjen. Jeg har ikke tenkt noe på det etter VM. Jeg brukte tid der nede på å bli ferdig med det. Etter at jeg kom hjem har jeg hatt fokus på det jeg skal, og det synes jeg har gått bra.

- Så dette er ikke noe som vil følge deg?

- Nei, det følger meg ikke. Det er naturlig at folk spør, men jeg har fokus på å legge det bak meg og å tenke videre.

Golberg ble nummer to i kvartfinaleheatet, der han skilte brødrene Petter og Tomas Northug på resultatlista. I semifinalen endte han på sisteplass i et heat som blant annet inneholdt Petter Northug, Aleksej Poltaranin og Nikita Krjukov, som til slutt tok de tre første plassene i finalen.

- Jeg skulle ønske å ha gått finalen her i dag, men jeg gjorde mitt beste og det holdt ikke helt i dag, sier Golberg.