- Jeg har følt kreften tett på, jeg har jo mistet noen av mine nærmeste

Derfor stiller Bjørgen gratis til showrenn på Aker Brygge.

«Oslo Skishow»: Marit Bjørgen presenterte i dag Oslo skishow på Rådhusplassen sammen med blant annet Hans Petter Lykkja (nummer to fra høyre) og langrennssjef Åge Skinstad (t.v). Foto: Morten Holm / NTB scanpix
«Oslo Skishow»: Marit Bjørgen presenterte i dag Oslo skishow på Rådhusplassen sammen med blant annet Hans Petter Lykkja (nummer to fra høyre) og langrennssjef Åge Skinstad (t.v). Foto: Morten Holm / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

AKER BRYGGE (Dagbladet): Marit Bjørgen, Petter Northug, Therese Johaug og Øystein «Pølsa» Pettersen er blant landslagsløpere som stiller opp når Aker og skilandslaget inviterer til et showrenn på Aker Brygge 12. juni.

Løpet blir avholdt for andre året på rad, og alle inntekter fra rennet går til organisasjonen Aktiv mot kreft.

- Det er veldig fint å kunne bruke vår posisjon og vårt navn til å fronte en så god sak. Det betyr mye for oss, og det er derfor vi gjør det, sier Marit Bjørgen til Dagbladet.

Stiller gratis Hun og de andre utøverne som skal gå «Oslo Skishow» stiller gratis til det arrangøren håper blir en folkefest i Oslo sentrum.

Utøverne har selv valgt hvilken organisasjon inntektene skal gå til, og i år som i fjor går altså pengene til Aktiv mot kreft. Bjørgen sier at valget av organisasjonen som skulle få inntektene falt naturlig.

- Alle er berørt av kreft, alle kjenner eller vet om noen som har mistet noen til kreft og jeg selv har også følt det tett på, jeg har jo mistet noen av mine nærmeste. Det å kunne bidra på denne måten, det er bare positivt, sier Bjørgen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer