- Jeg har følt kreften tett på, jeg har jo mistet noen av mine nærmeste

Derfor stiller Bjørgen gratis til showrenn på Aker Brygge.

«Oslo Skishow»: Marit Bjørgen presenterte i dag Oslo skishow på Rådhusplassen sammen med blant annet Hans Petter Lykkja (nummer to fra høyre) og langrennssjef Åge Skinstad (t.v). Foto: Morten Holm / NTB scanpix
«Oslo Skishow»: Marit Bjørgen presenterte i dag Oslo skishow på Rådhusplassen sammen med blant annet Hans Petter Lykkja (nummer to fra høyre) og langrennssjef Åge Skinstad (t.v). Foto: Morten Holm / NTB scanpixVis mer

AKER BRYGGE (Dagbladet): Marit Bjørgen, Petter Northug, Therese Johaug og Øystein «Pølsa» Pettersen er blant landslagsløpere som stiller opp når Aker og skilandslaget inviterer til et showrenn på Aker Brygge 12. juni.

Løpet blir avholdt for andre året på rad, og alle inntekter fra rennet går til organisasjonen Aktiv mot kreft.

- Det er veldig fint å kunne bruke vår posisjon og vårt navn til å fronte en så god sak. Det betyr mye for oss, og det er derfor vi gjør det, sier Marit Bjørgen til Dagbladet.

Stiller gratis Hun og de andre utøverne som skal gå «Oslo Skishow» stiller gratis til det arrangøren håper blir en folkefest i Oslo sentrum.

Utøverne har selv valgt hvilken organisasjon inntektene skal gå til, og i år som i fjor går altså pengene til Aktiv mot kreft. Bjørgen sier at valget av organisasjonen som skulle få inntektene falt naturlig.

- Alle er berørt av kreft, alle kjenner eller vet om noen som har mistet noen til kreft og jeg selv har også følt det tett på, jeg har jo mistet noen av mine nærmeste. Det å kunne bidra på denne måten, det er bare positivt, sier Bjørgen.

- Også har langrennssporten den siste tiden blitt ramma av det. Vi mista nylig Inge Bråthen og Jenny Olsson som var like gammel som meg og hadde et gjennombrudd i 2003, samtidig som meg. Det er litt spesielt, og når en da kan bidra til å bruke vår posisjon på en positiv måte, da var det et lett valg, sier Bjørgen.

250 000 Fjorårets arrangement samlet inn rundt 250 000 kroner til organisasjonen, og pengene ble brukt til byggingen av et nytt «Pusterom» (et lavterskels trenings- og aktivitetssenter for kreftpasienter) på Ullevål Sykehus.

- Målet i år er å samle inn mer penger enn i fjor, smiler Bjørgen som lover «action og show» tirsdag 12. juni.