- Jeg har følt meg veldig ensom

Cathrine Larsåsen (29) er i helga tilbake på landslagssamling etter at hun ble mor for ett år siden. Hun har savnet støtte fra Friidrettsforbundet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg fikk ingen støtte fra Friidrettsforbundet eller Olympiatoppen. Det var det verste med å få barn, sier Cathrine Larsåsen til Dagbladet.

Nå er Larsåsen tilbake i landslagsvarmen og stavhopperen skal i helga delta i en nordisk innendørslandskamp i svenske Växjö.

Dette blir hennes første landslagssamling etter at hun fikk en sønn i februar i fjor.

Men opptreningsfasen utenfor landslaget har ikke vært en dans på roser.

- Jeg har følt meg veldig ensom. Jeg får ikke støtte fra noe hold, så både økonomisk og sponsormessig har det vært vanskelig. Plutselig forsvant alle. Uten økonomi kan man ikke drive idrett. Jeg har spurt meg selv flere ganger om jeg burde lagt opp, sier Larsåsen.

Redd 29-åringen og samboeren Morten Jensen fikk sønnen Loui i februar i fjor.

- Det er tøft å være mamma og samtidig drive toppidrett. Det er bare klubben min, BUL, som har bidratt. Friidrettsforbundet sa bare: «lykke til». Jeg savnet bedre oppfølging både før og etter fødselen. Jeg måtte selv ta ansvar for alt og var jo redd for om all treningen under svangerskapet var skadelig for barnet. Alt er fint med sønnen min, men det har vært trist og ensomt underveis, sier Larsåsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer