- Jeg har følt presset

Men Anders vil ikke gi det skylda for dårlig hopping.

SAPPORO (Dagbladet.no): De siste dagene har verdenscupleder Anders Jacobsen lett overalt etter nøkkelen til Okurayama-bakken i Sapporo. Han rakk rett og slett ikke å bli klok på den.

Med 14. plass og sesongens hittil dårligste resultat fikk Jacobsen seg en real nedtur i åpningsrennet.

- Jeg valgte å ta nedturen her, jeg, smilte han tappert overfor pressen og viste tommelen opp. Men det tar ikke lang tid før han blir mer alvorlig.

- Jeg hadde regna med at det skulle komme en nedtur. Jeg har hatt en helt sinnssyk sesong, så jeg kunne ikke regne med at jeg skulle være der oppe hele tida, men det er klart det er kjedelig å komme så langt ned på lista i et VM.

- Trenger skarp Anders i morgen

Trener Mika Kojonkoski tror det rett og slett er blitt litt for mye for Anders Jacobsen i dette verdensmesterskapet. Han har sett på ham at ting ikke har vært helt som normalt, og har ikke maktet å rette på det.

- Dessverre rakk vi ikke det, sier Kojonkoski.

- Men jeg håper han med dette har fått unna det verste, og at ting blir i orden igjen til i morgen. Vi trenger å ha en skarp Anders til lagkonkurransen.

NEDTUR: Anders Jacobsen gjorde sesongens dårligste renn og ble nummer 14 i VM-storbakken i Sapporo. Foto: Scanpix
NEDTUR: Anders Jacobsen gjorde sesongens dårligste renn og ble nummer 14 i VM-storbakken i Sapporo. Foto: Scanpix Vis mer

Anders selv har ikke snakket om presset han har følt før konkurransen. Når nedturen nå er et faktum, innrømmer han at det ikke har vært enkelt for ham.

- Jeg har følt presset, men det er ikke derfor jeg har hoppa dårlig altså. Men det er rart å gå fra å være en liten gutt som ingen vet hvem er, til en gutt som alle i Norge vet hvem er, sier Anders.

Små detaljer

Selv tror han at erfaringen fra i dag blir nyttig å ha med seg inn mot morgendagens lagkonkurranse. Det er nemlig bare ørsmå detaljer som skal på plass for å få det til å svinge igjen.

- Jeg ser ikke så veldig mørkt på det. Det kan bli en veldig bra dag i morgen hvis jeg også klarer å holde hodet kaldt, smiler verdenscuplederen.

Følg laghoppet direkte på Dagbladet.no klokka 10 i morgen!