Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har forsøkt å ikke lese det som har stått om meg

Endelig smiler Charlotte Kalla igjen.

ALL GRUNN TIL Å SMILE:  Charlotte Kalla tok seg til semifinale på bysprinten i Gatineau, og har endelig funnet tilbake til godfølelsen igjen, 
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ALL GRUNN TIL Å SMILE: Charlotte Kalla tok seg til semifinale på bysprinten i Gatineau, og har endelig funnet tilbake til godfølelsen igjen, Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

GATINEAU (Dagbladet): Til tross for fjerdeplassen i verdenscupsammendraget har Charlotte Kalla hatt en blytung sesong. Resultatene har vært såpass skrale at hun valgte å stå over prøve-VM i Lahti forrige helg for å lade maksimalt opp til den avsluttende Ski Tour Canada de neste to ukene. 

- Dette er ett av sesongens to store mål, så det er virkelig noe jeg har sett fram mot. Det pirrer litt ekstra i magen når jeg pakker bagen for å dra over hit. Det er mye som er nytt og en utfordring det her, sier Kalla etter åpningsdistansen i touren.

Kalla gikk for en gangs skyld en god sprint, og lå på åttendeplass i sammendraget før dagens fellesstart i Montreal, som endte i skuffelse.

I går var imidlertid lettelsen over å nok en gang levere i skisporet tydelig på Kalla. Mellom heatene jogget hun rundt målområdet og smilte. 

Men både før hun tok avgjørelsen om å bli hjemme fra Lahti, og ikke minst i etterkant av den avgjørelsen, har skriveriene i de svenske avisene vært heftige. 

Stengt ting ute Det hjalp selvfølgelig ikke at hennes mangeårige landslagstrener, Mattias Persson, fortalte etter Falun-fiaskoen i februar at Kalla nok «hadde vondt i sjelen» etter de svake resultatene. 

Kalla gikk i hi hjemme hos seg selv. 

- Jeg har forsøkt å ikke lese det som har stått om meg. Jeg har valgt å fokusere på mine forberedelser og det jeg tror jeg behover for å komme bra forberedt hit, sier Kalla. 

Vil ha godfølelsen For nå, når sesongen går mot slutten, ser hun sitt snitt til å få en slags revansje for alle de skuffende resultatene hun har hatt så langt denne vinteren. Uten at hun har de helt store drømmene av den grunn. 

Pallplasser er ikke noe hun har tenkt på, hevder hun. 

- Jeg håper på å få til flere dager der følelsen er bra i kroppen og jeg får svar teknisk. At jeg får ut det jeg er god for.