<strong>- ET TOTALT SVIK:</strong> Kjetil Siem ser på seg selv som en god venn av Ronny Johnsen, men har gitt klar beskjed om hva han synes om at den gamle landslagsklippen fronter et utenlandsk spillselskap. -Jeg har kalt ham ting som ikke bør komme på trykk, sier Siem til Dagbladet. Foto: SCANPIX/UNIBET
- ET TOTALT SVIK: Kjetil Siem ser på seg selv som en god venn av Ronny Johnsen, men har gitt klar beskjed om hva han synes om at den gamle landslagsklippen fronter et utenlandsk spillselskap. -Jeg har kalt ham ting som ikke bør komme på trykk, sier Siem til Dagbladet. Foto: SCANPIX/UNIBET Vis mer

- Jeg har fortalt Ronny at det han gjør er fullstendig forkastelig

NFF-Siem anklager Ronny Johnsen for svik mot Norsk Tipping.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De mange sakene om mulig kampfiksing i norsk fotball har resultert i økt fokus på hva slags rutiner NFF har for å fange opp uregelmessigheter i spillmarkedet.

De tette båndene mellom NFF og Norsk Tipping gjør at utenlandske spillselskaper har særdeles lav status i forbundskontorene på Ullevaal - og i dag rykket Betsafe-gründer Anders Berntsen ut og hevdet de ble behandlet som parasitter av NFF.

Til TV 2 hevdet han at de flere ganger har kommet med henvendelser vedrørende «skurr i spill på kamper», uten at NFF har gått i dialog.

På pressekonferansen på Ullevaal i dag ble generalsekretær Kjetil Siem spurt om det ikke var på tide å samarbeide bedre med andre spillselskap enn Norsk Tipping i forbindelse med mistenkelig spillaktivitet.

- Det er ikke så rart at de blir oppfattet som spedalske ut fra lovverket i Norge. Men dette berører en interessant problemstilling. Vi vil verne om spillmonopolet, det er et grunnfjell i norsk idrett, og i tillegg er Norsk Tipping vår hovedsamarbeidspartner. Det å sette seg rundt bordet med dem er en utfordring i seg selv. Men vi kan ikke lukke øynene for at mange nordmenn bruker internasjonale bettingselskaper. Det er en skam at medlemmer i norsk idrett gjør det, sa Siem.

- Et totalt svik
Når Dagbladet snakker med ham etterpå, bruker han enda sterkere ord.

- Det er ikke tvil om at det er et svik. Av de titalls eller hundretalls millionene som blir spilt hos utenlandske spillselskaper fra norske kunder, har svært mange av dem enten barn eller slektninger i norsk fotball, eller de er en del av norsk fotball selv. Eget fokus på å få bedre odds, og dermed større gevinst hvis de vinner, gjør at de blir utro.

- Hva med en som Ronny Johnsen, som stiller opp og reklamerer for Unibet - er det et svik mot norsk fotball?

- Totalt. Jeg har sagt til ham at jeg opplever det som fullstendig forkastelig at han gjør det. Han må få lov til å gjøre det som individ, men jeg har alltid reagert på det. Og jeg har sagt det til Ronny, jeg har kalt ham ting som ikke bør komme på trykk. Vi er veldig gode venner likevel, men jeg synes det er helt bak mål at han gjør det, sier Siem til Dagbladet.

Har avtalt møte
Til tross for at NFF har de utenlandske konkurrentene av Norsk Tipping langt oppi vrangstrupen, er de naturligvis interessert i å få så mye informasjon som mulig om forsøk på manipulering av norske fotballkamper.

Betsafe opplevde for eksempel en uvanlig stor mengde livespill på kampen mellom Østsiden - Follo, som endte med 4-3-seier til vertene etter at Follo hadde ledet 3-0 med en halvtime igjen å spille.

Så langt er tre Follo-spillere siktet for å ha medvirket til kampfiksing.

I ettermiddag avtalte Kjetil Siem et møte med en norsk gründer av et utenlandsk spillselskap.

- Så får vi se om den retningen er riktig. Vi skal også møte Norsk Tipping til uka for å se på disse tingene, sier Siem.

- Er det sånn at dere ikke har lyttet tidligere når de har tatt kontakt?

- Vi har ikke fått henvendelser, bortsett fra i dag hvor vi har avtalt et møte. Jeg kjenner noen av folkene som jobber der (i utenlandske spillselskap) ganske godt, men det har ikke vært noe renn av henvendenser derfra. Det var mange flere i min periode i Vålerenga, når de ville komme bakveien med sponsorater. Jeg aksepterer at de er der, men vi må være mye flinkere i fotballfamilien, ha selvjustis og være tro mot partneren vår.

- Må dere svelge noen kameler for å sette dere ned med utenlandske spillselskaper, selv i en sak som dette?

- Det er ikke den store kamelen å svelge, det å ha et møte. Jeg kjenner som sagt en av hovedgründerne ganske godt. Det å ha et møte er én ting, det å samarbeide er en annen ting. Da tror jeg heller vi samarbeider gjennom UEFA-systemet. Men å høre på ting er alltid lærerikt, sier Siem.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Ronny Johnsen. Dagbladet har både sendt tekstmelding og ringt Johnsen siden pressekonferansen i ettermiddag, uten at den tidligere fotballspilleren har besvart henvendelsen. Unibets pressetalsmann Kjell Hanssen skriver i en sms at de venter til de har snakket sammen internt - og eventuelt kommer tilbake med et svar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer