- Jeg har fortalt Ronny at det han gjør er fullstendig forkastelig

NFF-Siem anklager Ronny Johnsen for svik mot Norsk Tipping.

- ET TOTALT SVIK: Kjetil Siem ser på seg selv som en god venn av Ronny Johnsen, men har gitt klar beskjed om hva han synes om at den gamle landslagsklippen fronter et utenlandsk spillselskap. -Jeg har kalt ham ting som ikke bør komme på trykk, sier Siem til Dagbladet. Foto: SCANPIX/UNIBET
- ET TOTALT SVIK: Kjetil Siem ser på seg selv som en god venn av Ronny Johnsen, men har gitt klar beskjed om hva han synes om at den gamle landslagsklippen fronter et utenlandsk spillselskap. -Jeg har kalt ham ting som ikke bør komme på trykk, sier Siem til Dagbladet. Foto: SCANPIX/UNIBET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De mange sakene om mulig kampfiksing i norsk fotball har resultert i økt fokus på hva slags rutiner NFF har for å fange opp uregelmessigheter i spillmarkedet.

De tette båndene mellom NFF og Norsk Tipping gjør at utenlandske spillselskaper har særdeles lav status i forbundskontorene på Ullevaal - og i dag rykket Betsafe-gründer Anders Berntsen ut og hevdet de ble behandlet som parasitter av NFF.

Til TV 2 hevdet han at de flere ganger har kommet med henvendelser vedrørende «skurr i spill på kamper», uten at NFF har gått i dialog.

På pressekonferansen på Ullevaal i dag ble generalsekretær Kjetil Siem spurt om det ikke var på tide å samarbeide bedre med andre spillselskap enn Norsk Tipping i forbindelse med mistenkelig spillaktivitet.

- Det er ikke så rart at de blir oppfattet som spedalske ut fra lovverket i Norge. Men dette berører en interessant problemstilling. Vi vil verne om spillmonopolet, det er et grunnfjell i norsk idrett, og i tillegg er Norsk Tipping vår hovedsamarbeidspartner. Det å sette seg rundt bordet med dem er en utfordring i seg selv. Men vi kan ikke lukke øynene for at mange nordmenn bruker internasjonale bettingselskaper. Det er en skam at medlemmer i norsk idrett gjør det, sa Siem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer