- Jeg har fortsatt betenkeligheter og bange anelser om den virkelige virkningen

Kowalczyk ut mot Bjørgens astmamedisinbruk - igjen

RESPEKTERER HVERANDRE: ... men Justyna Kowalczyk har fortsatt sine meninger om Marit Bjørgens bruk av astmamedisin.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
RESPEKTERER HVERANDRE: ... men Justyna Kowalczyk har fortsatt sine meninger om Marit Bjørgens bruk av astmamedisin. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er kjent at Marit Bjørgen har astma, og benytter astmamedisin.

- Jeg kunne nok ikke vært best i verden uten den astmamedisinen, for kroppen min trenger den for å fungere, men jeg har alt på mitt rene, sier 34-åringen i et intervju med Ren Idrett.

Det er etter det intervjuet at Kowalczyk ble konfrontert med Bjørgens uttalelser. Hun har flere ganger kritisert Bjørgens bruk av astmamedisinen.

Nå gjør hun det igjen.

- Jeg har fortsatt betenkeligheter og bange anelser om den virkelige virkningen av astmamedisinen når det gjelder hennes prestasjoner. Det står jeg for, og jeg er stolt av at jeg var først til å påpeke dette, sier Kowalczyk til polske storavisen Gazeta, gjengitt av NRK som først omtalte saken.

Sårende Bjørgen snakker nemlig om astmamedisinen i et intervju med Ren Idrett. Hun begynte å bruke Symbicort i 2009, da hun hadde trent på seg anstrengelsesastma. Testene viste 20 prosent nedsatt kapasitet, skriver Ren Idrett.

- Medisinske tester viser at jeg er kvalifisert til å bruke Symbicort, jeg har godkjenning fra FIS, og all forskning viser at medisinen ikke har prestasjonsfremmende effekt hvis du ikke er syk, den er også tatt av dopinglistene, sier Marit Bjørgen til nettstedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer