- Jeg har fortsatt troen

Knut Torbjørn Eggens FFK tok tre viktige poeng i kveld. Etter å ha blitt rundspilt.

(Dagbladet.no): Kampen mellom Fredrikstad og Odd på Fredrikstad stadion er en av årets merkeligste fotballkamper. FFK tok med seg alle poengene etter å ha blitt rundspilt i halvannen omgang. Og scoret tre mål i den perioden.

For da Fredrisktad overtok initiativet var kampen allerede over. Og da ble det ikke flere mål heller.

Trykk fra start

Odd satt FFK under press fra start, og skapte tildels store sjanser foran en glitrende Alexander Lund Hansen i Fredrisktad-målet. Men fikk ikke uttelling.

Det gjorde derimot Fredrikstad, på det eneste man kan kalle en sjanse i første omgang. Simen Brenne kom seg forbi en Odd-forsvarer, ble lagt i bakken, og «lille» Roger Risholt var sikkerheten selv fra ellevemetersmerket.

Resten av omgangen var ballen stort sett rundt FFKs sekstenmeter.

- Det ble en merkelig fotballkamp. Vi var under et massivt trykk i store deler av 1. omgang, men heldigvis hadde vi en meget god keeper, sier FFK-trener Knut Torbjørn Eggen til NTB.

Punktert i andre

Også i andre omgang kom målene mot spillets gang. Først fikk Vebjørn Hagen drømmetreff fra 25 meter, og skrudde ballen i keeper Kim Engens venstre kryss. Engen sto der, men lurte seg selv da han tok et skritt bak muren.

Så fikk FFK ny straffe da Brian West ble felt av Alexander Aas. Risholt sviktet ikke denne gangen heller.

- Jeg har fortsatt troen på at vi skal overleve, sier Eggen, vel vitende at de møter Sogndal i neste runde. Med tre poeng i bunnkampen på Fosshaugane har de hardt prøvede østfoldingene plutselig kontakt med de andre lagene rundt nedrykksstreken.

Og hvis hellet varer utover høsten kan det fort bli fornyet Tippeliga-kontrakt også. For ballen er som kjent rund.

SVARTE KRITIKEREN: Forrige uke ble Roger Risholt avskrevet av FFKs rike onkel, Terje Høili, som for liten. I dag scoret han to mål da Fredrikstad slo Odd.