-  Jeg har full OL-kontroll

Roar Ljøkelsøy (29) var for passiv i satsen til å komme på pallen i gårsdagens v-cuprenn i Zakopane.

-  Jeg mistet litt rotasjon i satsen og utover kulen, stoppet bevegelsen i lufta og fikk ikke med meg nok fart i slutten av svevet. Det kostet meg fem meter i hvert hopp - og seieren, sier Ljøkelsøy til Dagbladet.

-  Vet hva som mangler

11,9 poeng var avstanden fram til seirende Matti Hautamäki.

-  10 meter er 18 poeng. Med litt mer trøkk i satsen, hadde jeg vunnet med over seks poeng. Jeg vet hva som mangler, og har full OL-kontroll. Nå er det bare å stå på, så vinner jeg snart igjen, sier Ljøkelsøy.

Femteplassen betyr at han er i angrepsposisjon foran det som skal skje i Pragelato om et par uker.

-  Opplegget framover er trening i Granåsen, v-cup i Willingen kommende helg og en siste OL-oppkjøring hjemme i Trondheim. Fortsatt har jeg en god del å gå på. Gårsdagen var bra, men femteplasser er jeg aldri helt fornøyd med, sier Ljøkelsøy.

-  Ingen vane

Lekekamerat Bjørn Einar Romøren endte på plassen bak, og innafor det han selv kaller «sona for god hopping».

GREI 5. PLASS:  Roar Ljøkelsøy havnet utenfor pallen også i går. -  Jeg vet hva som mangler, og kommer til å vinne snart igjen, sier Ljøkelsøy. Foto: Daniel Sannum Lauten
GREI 5. PLASS: Roar Ljøkelsøy havnet utenfor pallen også i går. - Jeg vet hva som mangler, og kommer til å vinne snart igjen, sier Ljøkelsøy. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

-  Også i lørdagsrennet kom jeg på plassen bak Roar (nummer ni og ti). Så lenge jeg ikke hopper perfekt, må jeg tåle at han slår meg. Men det skal ikke bli noen vane, sier Romøren til Dagbladet.

-  Gullstøvler

I begge rennene i helga brukte han de nye hoppstøvlene som han testet ut på Lillehammer før avreisen til Zakopane.

-  De er litt uvant å bruke, men fungerer bra. For hvert hopp sitter de stadig bedre. Nå har jeg funnet gullstøvlene, sier Romøren etter sjetteplassen.

Stabile i lufta

De støvlene han brukte fram til Zakopane, lå i grenselandet til å være slappe.

-  Hoppstøvlene skal være stive, men heller ikke for stive. Når de fungerer hundre prosent, vil skiene være mer stabile i lufta. Da kan jeg også styre alt som skjer mye raskere, sier Romøren.

OL-laget klart

Finnene har hatt ei fantastisk helg i Zakopane, med tredobbelt lørdag og dobbeltseier i går.

-  Det interessante med Willingen, er at det også er lagkonkurranse der. Søndag er det noen finner å ta. De var ikke i Sapporo forrige helg, og har brukt pausen godt, sier Bjørn Einar Romøren 13 dager før OL-starten i normalbakken i Pragelato.

PS! Laget til Toriono-OL ble tatt ut i går: Roar Ljøkelsøy, Bjørn Einar Romøren og Lars Bystøl hadde for lengst sikret seg plass. I tillegg reiser Tommy Ingebrigtsen og Sigurd Pettersen. -   Uttaket er enstemmig. Tommy og Sigurd har et ekstra gir som de vil ta i bruk i OL. Det er da det gjelder, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet.