Calle Halfvarsson:

- Jeg har gått på samme smell som Petter Northug

Hva har skjedd med Calle Halfvarsson? Til Dagbladet forteller nå 31-åringen hvorfor han ikke er til å kjenne igjen. Han ser selv likheter til da det bikket over for Petter Northug.

SLITER: Calle Halfvarsson er inne i en blindgate i karrieren - og har lagt en kriseplan for å komme ut på rett spor igjen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SLITER: Calle Halfvarsson er inne i en blindgate i karrieren - og har lagt en kriseplan for å komme ut på rett spor igjen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

VM-alarmen ringer for Calle Halfvarsson, som dro rett til legeundersøkelse etter skuffelsen i Falun og en totalt sett nitrist vinter.

31-åringen har rett og slett ikke vært til å kjenne igjen.

Selv sier Halfvarsson at problemene han har slitt med denne sesongen, kan minne om Petter Northugs smell i 2017/18.

- Jeg har nok gått på en liknende smell som Petter, erkjenner Calle Halfvarsson overfor Dagbladet, hvilket han utdyper lenger ned i saken.

Men la oss først skru litt tilbake i tid for å besvare spørsmålet:

Hva skjedde egentlig med Calle Halfvarsson?

Det svenske langrennsesset kom inn som en komet i langrennssirkuset og vant sin første verdenscupseier på sprinten i Oberhof 2013. Han fikk sjansen som Sveriges ankermann på VM-stafettene i 2013 og 2015, hvor Halfvarsson selv erklærte seg som mannen som kunne og skulle slå Petter Northug.

Det gikk ikke, men en ny profil var likevel født.

Før 2015/16 ble Halfvarsson rapportert å være i superslag etter å ha herjet gjennom sommeren og høsten - og landsmennene trodde at svensken var klar for å overta tronen som langrennskongen. Så kom sykdomsplagene, og marerittet startet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer