DELTOK PÅ DAGENS TRENING: John Carew var med på løpeøvelser og skuddøvelser på landslagstreningen i dag, før han forlot banen til spilløkta. Villa-spissen står over morgendagens landskamp mot Frankrike, og sier han har 50 prosents sjanse til å rekke Premier League-start mot West Ham til helga. 
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
DELTOK PÅ DAGENS TRENING: John Carew var med på løpeøvelser og skuddøvelser på landslagstreningen i dag, før han forlot banen til spilløkta. Villa-spissen står over morgendagens landskamp mot Frankrike, og sier han har 50 prosents sjanse til å rekke Premier League-start mot West Ham til helga. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

- Jeg har gjort det fantastisk bra under O'Neill

Carew har ikke fått champagne-MMS fra lagkompisene i Villa.

|||BRISTOL HOTEL (Dagbladet): Den britiske tabloiden Daily Mirror hevdet i dag at flere Aston Villa-spillere feiret Martin O'Neills avgang ved å sende hverandre champagne-MMS'er.

Noen slike meldinger fant i hvert fall aldri veien til John Carews mobiltelefon.

- Jeg har ikke fått de MMS'ene, jeg tror vi skal ta det med en klype salt. Men i en spillergruppe vil du alltid ha spillere som er mer fornøyd enn andre. De som spiller mye er fornøyd, mens de som ikke gjør det - og føler at de burde gjort det - kanskje ikke er så fornøyd. Med ny manager får de nye muligheter. Så det er alltid noen som ikke vil ha mye imot det, men jeg tror de fleste ikke synes det var noe særlig (å miste O'Neill), sier Carew.

- Så han var ikke upopulær i spillergruppa?

- Nei, ikke sånn som jeg ser det.

Har scoret tosifret hver sesong
Selv synes han det er beklagelig å miste mannen som definitivt var den mest engasjerte på sidelinja av samtlige managere i Premier League - men som aldri greide å bryte inn i topp fire med Villa.

- Vi hadde et veldig bra forhold, og jeg var veldig glad for å ha ham som manager. Det er synd at han drar, men det er hans valg, sier han til Dagbladet.

- Hva var det som gjorde forholdet deres så bra?

- Han fikk meg til klubben, og har hatt stor tillit til meg i de tre årene jeg har vært der. Jeg har hatt en fantastisk tid under O'Neill: Klubben har gjort det bra, og jeg har gjort det fantastisk bra. Det har vært noen fine år av min lange karriere, sier han.

Carew har scoret jevnt og trutt som Villa-spiller, og har levert et tosifret antall ligamål i hver av sine tre fulle sesonger. Etter fjorårssesongen - der Carew scoret 11 ganger til tross for tre måneders skadeavbrekk - mente han selv han kunne truet Nicolas Anelka og Cristiano Ronaldo om toppscorertittelen om han hadde holdt seg skadefri.

- John har vært fremragende. Han har alle verdens kvaliteter. Jeg har sagt før at hvis han bare bedrer stabiliteten sin, så vil han være en definitiv toppspiss uke etter uke, var attesten fra Martin O'Neill da.

50 prosent sjanse
Nå må han altså imponere en ny manager, og i britisk presse er Sven-Göran Eriksson og Bob Bradley blitt lansert som to aktuelle kandidater.

-VELDIG GODT FORHOLD TIL O'NEILL: John Carew har bare pene ord å si om mannen som hentet ham og Ashley Young til Aston Villa i 2007. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS
-VELDIG GODT FORHOLD TIL O'NEILL: John Carew har bare pene ord å si om mannen som hentet ham og Ashley Young til Aston Villa i 2007. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer

Carew vil ikke ta stilling til hva slags managertype Villa bør gå etter.

- Jeg har ingen formening, egentlig. Det er ikke min jobb å synse veldig mye om hvem som kommer inn.

- Du har ett år igjen av kontrakten din: Betyr valget av manager noe for om du vil bli i klubben?

- Jeg vet ikke, det har jeg ikke tenkt på. Jeg har kontrakt med klubben og ikke med manageren, svarer Carew.

Villa har første seriekamp hjemme mot West Ham til lørdag, og kneproblemene som gjør at Carew står over morgendagens landskamp mot Frankrike gjør ham også usikker til premierekampen.

- Det er 50/50 for at jeg rekker seriestart. Jeg krysser fingrene, og vet mer torsdag eller fredag. Dette er en av de mildere tingene jeg har slitt med. Men det er nok til at jeg kan miste kamper, sier Carew.

- Hvordan er ambisjonene til Villa denne sesongen?

- Vi har ambisjoner om å bryte inn i topp fire, men det ser ut som lagene rundt oss bare blir sterkere. Utfordringen er ikke blitt mindre. Spurs har fått et veldig godt lag, og City kjøper nesten alle fotballspillerne som er. Det blir en stor utfordring, men vi får se, sier Carew.

STORFORNØYD MED TIDEN I VILLA: John Carew har scoret et tosifret antall mål i hver av sine tre fulle sesonger med Aston Villa. Her feirer han en scoring mot Manchester City i våres. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
STORFORNØYD MED TIDEN I VILLA: John Carew har scoret et tosifret antall mål i hver av sine tre fulle sesonger med Aston Villa. Her feirer han en scoring mot Manchester City i våres. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer