Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har gjort en helvetes bra jobb

Arne Erlandsen sluttet i IFK da han ikke fikk hente HamKam-spiss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Forholdet mellom IFK Göteborg og Arne Erlandsen var som et dårlig ekteskap, sa Arne Erlandsen da han på dagens pressekonferanse forklarte hvorfor han er ferdig i klubben.

Uenigheten om spillerkjøp ble til slutt så sterk at samarbeidsklimaet ble umulig. Og dråpen som fikk begeret til å flyte over var da Erlandsen ville hente HamKam-spiss Espen Olsen som en erstatter for skadde George Mourad, men ikke fikk viljen sin.- Klimaet for å føre laget til gull fantes ikke, slik jeg ser det. Jeg mener at selv om man har en langsiktig plan, må man også kunne satse kortsiktig for å vinne. For eksempel ville jeg erstatte skadde George Mourad med Espen Olsen, som ikke ville kostet så mye. Men det ble nei, sier Erlandsen ifølge Aftonbladet.

Og gir seg selv følgende ubeskjedne attest:

- Jeg har gjort en helvetes bra jobb.

- Ingen klager fra spillerne

IFK Göteborg åpnet årets sesong skrekkelig, etter avsløringene om skattesnusk. Blåhvitt tapte de fem første kampene og lå helt sist på tabellen. I det siste har det imidlertid gått langt bedre - og for øyeblikket er den ærverdige klubben på fjerdeplass, fem poeng bak ledende AIK.

Erlandsens påståtte grinete lederstil har ført til misnøye i spillergruppen, ifølge kilder svenske aviser har snakket med. Selv bedyrer han at det aldri har vært noen har krevd hans avgang.

- Det er en fin spillertropp som har gjennomgått en formidabel utvikling. Men man kan ikke kommer overens med alle, og kanskje min de ikke var vant med min måte å behandle spillere på. Jeg møtte spillerutvalget så sent som forrige uke, og da hadde ingen noe å klage på, sier Erlandsen.

DÅRLIG FORHOLD: Arne Erlandsen betegner forholdet til IFK Göteborg som et dårlig ekteskap. I dag sluttet han i jobben med umiddelbar virkning. Foto: SCANPIX
DÅRLIG FORHOLD: Arne Erlandsen betegner forholdet til IFK Göteborg som et dårlig ekteskap. I dag sluttet han i jobben med umiddelbar virkning. Foto: SCANPIX Vis mer

Nå skal han hjem til Norge og lade batteriene.

- Det er tøft på toppen, sier han.