- Jeg har gjort mitt for i vinter

LAHTI (Dagbladet): For 12 dager siden stupte Bjørn Dæhlie (30) over målstreken som femmilsmester i OL. Da han løftet hodet, var han helt i ørska. Nå er langrennskongen startklar igjen. - Men jeg har gjort mitt for i vinter, sier Bjørn Dæhlie foran kveldens stafett i Lahti.

På spørsmål om han har vært så utmattet noen gang, svarer Dæhlie: - Nei, aldri. Og jeg har ikke tenkt å bli det heller. Aldri!

Da han så opp i Hakuba, var det for å se om han hadde passert målstreken. Så falt hodet ned igjen.

- Krampa ga seg etter noen timer. Etter et par dager kunne jeg begynne å bøye og tøye kroppen igjen. Men det tok ei uke før kroppen hadde roet og stabilisert seg igjen, sier Bjørn Dæhlie.

Farlig?

- Har du noen gang tenkt på at slike kraftanstrengelser kan være farlige for deg?

- Jeg har ikke det. Og så lenge jeg ikke gjør noe sånt når jeg er forkjølet eller har infeksjoner i kroppen, håper jeg den sier stopp før det går galt.

- Er du på hogget igjen nå, 12 dager etter OL-femmila?

- Jeg er ikke på hogget igjen. Før sesongen sa jeg at OL var hovedmålet. Nå synes jeg det er artig at jeg gikk så fort tidligere i vinter.

- Jeg er superfornøyd med det som har skjedd, og har gjort mitt for denne vinteren.

- Men du kan fortsatt vinne verdenscupen?

- Verdenscupen har jeg et helt avslappet forhold til. Jeg er avhengig av tre gode løp, samtidig som Thomas må gå dårlig. En seier i verdenscupen betyr bare mer skrammel på hylla, sier Bjørn Dæhlie.

40 i feber

Tre verdenscuprenn gjenstår for gutta: Tremila i Lahti, 10-kilometeren i Falun og femmila i Kollen.

Før Bjørn gir seg for i vinter, skal han også gå NM- stafetten og femmila i Alta.

- NM-femmila skal jeg gå om jeg så har 40 i feber, sier Bjørn Dæhlie til Dagbladet.

PS: I kveld går både gutta og jentene stafetter i Lahti. I morgen er det Bente Martinsens tur til å vise krefter på 15 kilometer fri teknikk, mens Thomas Alsgaard og Bjørn Dæhlie forhåpentligvis fighter for seier'n på tremila søndag.

<B>ALDRI MER:</B> Så utmattet skal jeg aldri bli mer. Aldri! sier Bjørn Dæhlie. Nå er han startklar igjen, 12 dager etter at han stupte over mål som femmilsvinner i OL.