- Jeg har gode vinnersjanser

Halvard Hanevold er optimist. Følg jaktstarten direkte 14.30.

SAN SICARIO/OSLO (Dagbladet.no): Halvard Hanevold er i ferd med å gjennomføre et vanvittig bra mesterskap. Med bronse på normaldistansen og sølv på sprinten, mangler han bare et gull for å få medaljesamlingen komplett i Torino.

I dag har han et fantastisk utganspunkt for å gjøre noe med akkurat det. Hanevold starter bare åtte sekunder bak sprintvinner Sven Fischer, og har bevist at han har funnet langrennsformen.

- Jeg har selvfølgelig gode sjanser til å vinne, men Sven har enda bedre sjanser siden han går ut først, fortalte Hanevold etter gårsdagens treningsøkt på stadion i San Sicario.

I tillegg til Hanevold, har også Frode Andresen et godt utgangspunkt foran jaktstarten. Fra startnummer tre går han ut 43 sekunder bak Fischer, men Andresen er som kjent en av de aller raskeste i sporet og tar igjen 43 sekunder på Fischer på en god dag.

Men Andresen har ikke råd til å bomme mer enn verken Fischer eller Hanevold om han skal passere dem til slutt.

En annen nordmann som heller ikke har råd til å bomme, er Ole Einar Bjørndalen. Fra startnummer 12 må han ta igjen 1.14 på Fischer. Og like bak ham starter Stian Eckhoff med 1.39 å ta igjen på teten.

Følg skiskytterguttas jaktstart direkte klokka 14.30. Trykk F5/oppdater for siste nytt!

GÅR FOR GULL: Halvard Hanevold starter bare åtte sekunder bak Sven Fischer. Foto: REUTERS
GÅR FOR GULL: Halvard Hanevold starter bare åtte sekunder bak Sven Fischer. Foto: REUTERS Vis mer