INGEN STORM: Rosenborg og Morten Gamst Pedersen skuffet mot Sarpsborg nylig - men RBK-profilen mener støyen og bråket rundt manglende resultater er overdrevet.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
INGEN STORM: Rosenborg og Morten Gamst Pedersen skuffet mot Sarpsborg nylig - men RBK-profilen mener støyen og bråket rundt manglende resultater er overdrevet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

- Jeg har hatt 12 managere i England og sett slåsskamper i Tyrkia. Dette er ingenting

Gamst Pedersen (32) fnyser av RBK-stormen.

TRONDHEIM (Dagbladet): - Vi må vinne fotballkamper. Det er det som gjelder. Jeg er ikke ute etter å vinne noen debatt og alle kritikerne får mene hva de vil, sier Morten Gamst Pedersen til Dagbladet.

RBK er hardt presset før morgendagens storkamp mot Strømsgodset i Drammen. Fanklubben Kjernen krever trener Per Joar Hansens avgang og flere eksperter er kritiske til RBKs spill denne våren.

Gamst tar kritikken med knusende ro.

- Jeg har vært med på mye verre enn dette her. Om vi vinner diskusjoner utenfor banen, så spiller ikke det noen rolle for oss psillere. Jeg har opplevd 12 managere i England, det sier litt. Jeg har opplevd mye. Nedrykk fra Premier League. Det var tungt, sier Gamst.

Slåsskamper Nordmannen fikk 288 seriekamper for Blackburn fra 2004 til 2013. I august samme år dro han til Karabükspor - oppholdet ble ikke noen suksess med sportslige øyne, men det gjorde likevel inntrykk.

- Stormen rundt RBK er ingenting. Jeg har sett slåsskamper i Tyrkia. Opptøyer der supportere gikk til angrep på hverandre. Jeg har vært med på mye. Dette er ingenting, sier Gamst.

Profilen legger til:

- Det vil alltid være kritikere der ute. Men jeg bryr meg ikke. Jeg kan bare tenke på fotballen og fokusere på å bli bedre, sier landslagsspilleren.

- Hvordan skal RBK bli bedre?

- Vi har ikke prestert på det nivået vi ønsker, og nå skal vi brette opp ermene. Det blir en tøff kamp i Drammen, men det er det vi liker. Jeg tror vi snur det, sier han.

Tar ansvar Forsvarspiller Tore Reginiussen mener spillergruppa må ta mye av skylda for en svak vår.

- Vi spillerne må ta en stor del av ansvaret og skylda for resultatene. Vi har ikke levert opp mot vårt beste og vi må se oss selv i speilet. Det er blitt mye pepper og styr, men det er også vi som må sørge for å snu resultatene, sier Reginiussen.

PÅ FELTET: Morten Gamst Pedersen på feltet utenfor Lerkendal før den viktige seriekampen mot Godset. Foto: Fredrik Ø. Sandberg
PÅ FELTET: Morten Gamst Pedersen på feltet utenfor Lerkendal før den viktige seriekampen mot Godset. Foto: Fredrik Ø. Sandberg Vis mer

- Hva er galt med RBK?

- Vi har ikke flyt. Vi slipper inn for mange mål, og det stemmer ikke foran målet. Det har noe med timing å gjøre. Det er marginer som er i mot oss, og det kan snu fort. En seier i Drammen vil gi oss selvtillit og det kan være med å sende oss tilbake i toppen, sier forsvarsspilleren.

Jager rekord Hjemmesterke Strømsgodset har spilt 43 strake seriekamper uten tap på Marienlyst. Drammenserne jakter Rosenborgs rekord med 44 hjemmekamper uten nederlag fra 1994 til 1998.

Det motiverer dagens RBK-profiler.

- Det er så klart motiverende å slå Norges beste hjemmelag. Vi reiser dit med tro på seier. Dette handler om prestisje og ære, sier Reginiussen.

Gamst Pedersen tror på seier.

- Alle i spillergruppa vet hva som står på spill og vi vet vi kan slå Strømdsogdset, sier Morten Gamst Pedersen.

Strømsgodset - Rosenborg spilles i morgen klokka 18.