- Jeg har hatt bedre stunder enn å sitte her nå

Martin Ødegaard om møtet med pressen.

• Vi fulgte pressekonferansen med Per-Mathias Høgmo og Martin Ødegaard her.

STAVANGER (Dagbladet): Samtlige medier i Stavanger ønsket et intervju med stjerneskuddet Martin Ødegaard (15) i forkant av morgendagens landskamp mot De Forente Arabiske Emirater.

Derfor besluttet NFF å ha en fellesseanse med unggutten og landslagssjef Per-Mathias Høgmo på Viking stadion.

Landslagssjefen åpnet seansen med å fortelle litt om situasjonen til troppen.

- Harmeet Singh er skada og Andre Hanssen er inne for Ørjan Nyland. Han har hatt et tett kampprogram, så vi ble enige med Molde om å gjøre det på denne måten, sier Høgmo, før spørsmålene om Martin Ødegaard kom.

- Ødegaard får spille - Sjansen for at Martin blir å se utpå her i løpet av kampen er relativt stort. Han har vist kvaliteter som gjør at vi ønsker å se ham og bli kjent med ham.

- Det er gledelig, viktig og inspirerende at vi i norsk fotball har spillere med et veldig høyt ferdighetsnivå. Noen er ute allerede, men noen er hjemme som Martin. Vi skal ikke langt tilbake da vi etterlyste sånne ferdigheter.

Lanserte ham før sesongen Før sesongen på året kick-off, annonserte landslagssjefen Martin Ødegaard som en kandidat til årets nykommer.

- Jeg sa på kick-offet at Martin kunne bli årets navn. Det overrasker meg ikke. Han har en ekstrem evne til å lese spillet og gjøre rette valg når han er så ung, forteller Høgmo.

- Jeg hadde ikke trodd jeg skulle ta ut en 15-åring. Da Mats kom inn sa vi at han skulle få skynde seg langsomt. Han har et talent som skal videreutvikles hver dag på løkka. Det er gøy å se at vi får den type spillere inn i norsk fotball.

Nordlendingen skryter av 15-åringens lidenskap for fotballen.

- Lidenskap for spillet er det viktigste. Det er derfor vi er her alle sammen. Når leken ligger til grunn kan du øse på med så mange timer du ønsker.

- Utrolig stort Midt mellom kommunikasjonssjef Svein Graff og landslagssjef Per-Mathias Høgmo satt en beskjeden 15-åring og svarte for seg.

- Det er utrolig stort. En drøm som går i oppfyllelse, sier Martin Ødegaard, som satser på å vise det han har vist i Tippeligaen for Godset i morgen.

- Jeg håper å vise mye av det samme som i Tippeligaen. Det er det samme jeg eventuelt kan vise i morgen.

- Det jeg har fokus på er å utvikle meg. Det andre har ikke noe så si for min utvikling, så det bruker jeg ikke energi på, svarer han på spørsmål om den internasjonale oppmerksomheten påvirker ham.

- Er det surrealistisk?

- Ja.

Bedre stunder Lionel Messi er en av spillerne Godset-talentet ser opp til. Samtidig er han opptatt av at Martin Ødegaard bare skal være Martin Ødegaard.

- Jeg prøver å framstå på min egen måte. Det er mange å lære mye av. Messi er det største forbildet mitt.

- Hvordan har du blitt tatt i mot i gruppa?

- Jeg er blitt tatt godt i mot i gruppa, sier 15-åringen som ikke har noe hastverk med å få kamper med flagget på brystet.

- Jeg hadde ikke regnet med å være her i dag. Jeg er 15 år og har ikke noe hastverk med å spille på noe A-landslag. Om jeg gjør det er det sikkert positivt, svarer 15-åringen.

Dagbladet avsluttet pressekonferansen med å spørre Ødegaard om hvordan det var å sitte på podiet å svare for pressen.

- Jeg har hatt bedre stunder enn å sitte her nå, svarte unggutten til stor latter fra salen.

• Norge møter Emiratene i Stavanger klokka 18.30 i morgen.

 MØTTE PRESSEN:  Landslagssjef Per-Mathias Høgmo og debutanten Martin Ødegaard (15) møtte pressen sammen i kveld.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MØTTE PRESSEN: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo og debutanten Martin Ødegaard (15) møtte pressen sammen i kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer