- Jeg har hatt fin sommer hjemme i Norge, men det er her jeg helst vil være

«Zucca» klar for ny sesong med NY Rangers.

 NY SESONG:  Mats Zuccarello Aasen er klar for en ny sesong i NY Rangers, og forteller at formen er bra. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
NY SESONG: Mats Zuccarello Aasen er klar for en ny sesong i NY Rangers, og forteller at formen er bra. Foto: Pontus Höök / NTB scanpixVis mer

Mats Zuccarello Aasen er tilbake i New York Rangers. Nå ser han fram mot en tøff høst, men sier han er der han helst vil være.

Mandag spiller New York Rangers første treningskamp i oppkjøringen til NHL-sesongen. Det er en litt annen følelse nordmannen kommer med enn tilfellet var for to år siden.

- Det er flott å være tilbake. Jeg har hatt fin sommer hjemme i Norge, men det er her jeg helst vil være, sa Mats Zuccarello Aasen i et intervju med Rangers-fansens hjemmeside denne uken.

Zuccarello ble hentet tilbake til Rangers fra russisk ishockey forrige sesong. Norges eneste spiller i NHL fikk også oppleve et Stanley Cup-sluttspill.

Han gjorde det bra i den tiden han spilte i Rangers-drakten, og han var den nest beste poengplukkeren i sluttspillet. Likevel måtte han ha tøffe kontraktsforhandlinger i sommer, og man var ikke langt unnå å havne i NHLs konfliktråd.

Stort med Rangers - Det er viktig for meg at alt har falt på plass. Jeg hadde en god sesong i fjor. Det er alltid stort når man blir enig om en ny kontrakt, spesielt når det er snakk om New York Rangers, sa Zucca.

Debutsesongen i NHL ble veldig blandet for Zuccarello. Han fikk John Tortorellas tillit i de første kampene, men så var det slutt. Det ble mange kamper i AHL før han igjen kom inn i varmen. Mot slutten av 2012-sesongen pådro han seg en håndskade som satte ham utenfor NHL-sluttspillet.

- Det er jo en litt annen følelse jeg kommer tilbake hit med. Jeg kom tilbake i bra form, men samtidig vet man at man må være skjerpet hele tiden, sa nordmannen med nummer 36 på ryggen.

Mye borteis For Rangers del blir det kun treningskamper på bortebane, og de starter mot nærmeste nabo New Jersey Devils på andre siden av Hudson River mandag. Så følger Philadelphia Flyers dagen etter.

Mandag 23. september drar laget til Canada og skal i tur og orden møte Calgary Flames, Edmonton Oilers og Vancouver Canucks i løpet av tre dager. Den siste oppkjøringskampen er mot Los Angeles Kings i Las Vegas fredag om 14 dager.

New York Rangers kvittet seg med Tortorella etter at laget røk for Stanley Cup-finalist Boston Bruins i mai. Alain Vigneault har tatt over ansvaret. Han skal være mannen som tar Rangers helt fram til alle ishockeyspilleres drøm - å vinne Stanley Cup-pokalen.

Rangers innleder NHL-sesongen borte mot Phoenix Coyotes 3. oktober, men skal spille hele ni bortekamper i oktober før Montreal Canadiens gjester Madison Square Garden 28. oktober.

(NTB)