HÅPER ALT KLAFFER: Thor Hushovd gjør seg klar til å kjøre brosteinsklassikeren Paris - Roubaix søndag. Foto: REUTERS/Stefano Rellandini
HÅPER ALT KLAFFER: Thor Hushovd gjør seg klar til å kjøre brosteinsklassikeren Paris - Roubaix søndag. Foto: REUTERS/Stefano RellandiniVis mer

- Jeg har hatt litt stang ut

Hushovd håper det blir hans år i Paris - Roubaix.

(Dagbladet): Søndag er det duket for det prestisjetunge sykkelrittet Paris - Roubaix.

Sykkelrittet Thor Hushovd aller helst vil vinne.

Hushovd, som kjører for BMC Racing Team, har nemlig ikke hatt det største hellet i brosteinsklassikeren de siste årene, sett bort fra en andreplass i 2010 og tredjeplass i 2009.

- Jeg håper alt klaffer på søndag. Jeg har vært uheldig tidligere med velt og litt stang ut, sier han ifølge BMCs hjemmesider.

35-åringen brøt Flandern Rundt søndag på grunn av luftveisproblemer, men er friskmeldt til Paris - Roubaix.

- Jeg var litt småsyk tidligere i uka, men føler meg frisk og rask nå. Kroppen føltes bra i Flandern, men det føltes som å puste gjennom et sugerør, sier Hushovd.

Cancellara favoritt På forhånd er Fabian Cancellara favoritt til å vinne brosteinsklassikeren, som han også har gjort i 2006 og 2010. Cancellara vant for øvrig også Flandern Rundt forrige helg, noe som tyder på at sveitseren blir farlig. Hushovd innrømmer at han blir en sterk utfordrer.

- Jeg må markere ham, og være der når han går. Får han 20 meter, er det ingen i feltet som kan tette den luka. Man må være der.

Cancellara har selv hatt en litt urolig oppladning til rittet. I går veltet han på trening.

Podiet er målet Podiet er Hushovds målsetting før rittet.

- Jeg tror det er realistisk, sier Hushovd.

- La oss håpe at i år blir mitt år.

Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff, Vegard Stake Laengen og Gabriel Rasch starter også Paris - Roubaix søndag. Både Boasson Hagen og Alexander Kristoff får beskyttede roller i sine lag (Sky og Katusja).

FAVORITT: Sveitsiske Fabian Cancellara. Foto: AFP PHOTO / BELGA / KRISTOF VAN ACCOM
FAVORITT: Sveitsiske Fabian Cancellara. Foto: AFP PHOTO / BELGA / KRISTOF VAN ACCOM Vis mer