Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har hatt tøffere treningsøkter enn det etappen opp bakken er

Bjørgen nær å oppfylle drømmen.

GLEDER SEG: Marit Bjørgen vinner sannsynligvis sin første Tour de Ski i år. Her er hun sammen med sin personlige skismører, Perry Olsson, utenfor den norske smørebussen i formiddag.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GLEDER SEG: Marit Bjørgen vinner sannsynligvis sin første Tour de Ski i år. Her er hun sammen med sin personlige skismører, Perry Olsson, utenfor den norske smørebussen i formiddag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Det ville vært drøyt å si at den manglende Tour de Ski-triumfen har hengt over Marit Bjørgen som en mare, men at verdens mestvinnende langrennsutøver noensinne har htt fryktelig lyst til å vinne det prestisjetunge løpet har det aldri vært noen tvil om.

Nå er hun nærmere enn hun noengang har vært. Med to minutters forsprang på Heidi Weng og tre minutter til Therese Johaug er det bred enighet om at Bjørgen vinner dette om hun så må gå uten staver.

For selv om hun på forhånd fryktet Johaug opp den siste bakken, har hun nå begynt å snakke ned anstrengelsen avslutningsetappen representerer.

- Jeg føler jeg har hatt tøffere treningsøkter enn å gå den bakken. Det er jo det at den er litt annerledes å gå, litt annet muskulært, sier Marit Bjørgen på dagens pressetreff i Val di Fiemme.

For to år siden ble hun VM-dronning i løypene rett bak der hun står og prater med pressen. I år kan hun oppfylle enda en drøm i de samme løypene, å endelig vinne Tour de Ski.

- Det har vært en drøm lenge, og jeg har følt at jeg har vært god nok til det tidligere også. Mulighetene er jo veldig nærme nå, men det skal gås to renn til, sier Bjørgen.

- Er det vanskelig å ikke tenke på at du nærmer deg en seier nå?

- Nei, det er egentlig ikke så vanskelig. Jeg har vært med i gamet lenge og er veldig flink til å legge ting bak meg og se framover. Jeg har ikke avgjort noe før jeg har kommet i mål. Det skal gås to distanser til, og så får vi se etter dem, sier Bjørgen til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media