- Jeg har ikke alt i hodet. Enkelt og greit

Og Rekdal vil ikke spekulere på om han har gjort seg uaktuell som landslagssjef.

TAUS OM OMSTRIDT AVTALE: Kjetil Rekdal og Vålerenga landet på Gardermoen i formiddag etter cupexiten mot Rosenborg på Lerkendal i går kveld. Men VIF-treneren er fortsatt ordknapp om avtalen hvor han ga anonyme oddstips til et utenlandsk bettingselskap. Foto: Roy Wahlstrøm
TAUS OM OMSTRIDT AVTALE: Kjetil Rekdal og Vålerenga landet på Gardermoen i formiddag etter cupexiten mot Rosenborg på Lerkendal i går kveld. Men VIF-treneren er fortsatt ordknapp om avtalen hvor han ga anonyme oddstips til et utenlandsk bettingselskap. Foto: Roy WahlstrømVis mer

GARDERMOEN (Dagbladet): Da Vålerenga og Kjetil Rekdal landet på Gardermoen i formiddag ble VIF-treneren møtt med nye spørsmål om den omstridte avtalen hvor han fikk 200.000 kroner for oddstips til det utenlandske bettingselskapet Betsson under pseudonymet «Hroar».

Men fortsatt velger Rekdal sine ord med omhu. Han ønsker mer tid før han vil snakke om avtalen, som ble sprukket av Aalesund-direktør Henrik Hoff i tingretten i Oslo i går. Der pågår den sivile saken hvor eventselskapet 6. sans, som håndterer profileringsrettighetene til Kjetil Rekdal, har anlagt søksmål mot Ålesund Fotball AS.

- En ærlig person - Jeg er en ærlig person, som vil at det som kommer frem skal være riktig. Da må jeg sette meg inn i en del ting før jeg uttaler meg. Det tror jeg alle forstår og vil respektere, sa Kjetil Rekdal til Dagbladet på Gardermoen i formiddag.

Og la til: 
- Jeg har ikke alt i hodet. Enkelt og greit.

Rekdal satte seg på Vålerenga-bussen sammen med resten av laget, som tapte 1-2 for Rosenborg i NM-kvartfinalen på Lerkendal i går kveld. Ifølge Rekdal skulle han inn til Oslo for «å jobbe litt».

- Fornuftige folk - Jeg har aldri gjemt meg unna media, men når jeg snakker så skal det være riktig. Det er det viktigste for meg nå. Derfor skal jeg inn til Oslo nå for å jobbe litt og snakke med folk, sånn at jeg kan bli ferdig med denne saken.

- Du ønsker å gjøre deg ferdig med saken i dag?

- Optimalt sett, ja, men dere må respektere at jeg må bruke den tiden jeg trenger for å se på tingene, og ta det derfra.

- Hvem skal du snakke med?

- Jeg trenger å snakke med noen fornuftige folk, for å si det sånn, og vi kommer sikkert til å gi et signal om vi har ting klart. - Det er viktig for meg at dette blir korrekt, og jeg tror det er viktig for omverdenen at det er fakta som kommer fram.

- Angrer du på Betsson-avtalen?

- (laaaang pause) Jeg tror vi tar alt det der når jeg finner ut av saken.  Jeg vil ikke ta noe på forskudd. Men jeg har uansett ikke gjort noe alvorlig, sier Rekdal.

- Ingen kommentar - Dagbladets kommentator Morten Pedersen skriver i dag at saken fjerner deg på listen over mulige ny landslagstrener etter Drillo?

- Jeg har ingen kommentar til spekulasjoner rundt sånne ting i det helt tatt, sier Kjetil Rekdal.

At Kjetil Rekdal gir anonyme oddstips på nettsiden til et utenlandsk bettingselskap kan kanskje virke harmløst, men saken er et vepsebol av dimensjoner, all den tid Betsson er en direkte konkurrent til Norsk Tipping, som sponser Tippeligaen og bidrar med enorme beløp til norsk idrett hvert år.

Fotballforbundets generalsekretær Kjetil Siem legger ikke skjul på at Rekdal-saken ikke er noe pluss i margen for Kjetil med tanke på fremtidig landslagstrenerjobb.