- Jeg har ikke bare kompiser på det laget

Berget Skjølsvik om utvisningen.

MOLDE (Dagbladet): Sandnes Ulf holdt lenge stand borte mot Molde, da de søndag besøkte serielederen.

Gjestene sjokkerte hjemmepublikumet da Rosenborg-utleide Fredrik Midsjø satte inn ledelsen allerede etter fire minutter.

Molde jaktet mål, men tabelljumboen jobbet hardt for poengene.

Tommy Høiland ble dagens redningsmann for vertene, etter å ha returnert fra utlånet til Lillestrøm.

Scoret alle Høiland scoret alle målene mot sin tidligere klubb. Men det var en annen situasjon som havnet i fokus.

Den kontroversielle spissen gikk i bakken utenfor 16-meteren til gjestene, i duell med tidligere Molde-spiller Aksel Berget Skjølsvik i det 60. minutt.

Sandnes Ulf-kapteinen ble utvist for forseelsen, med sitt andre gule kort for dagen. Og på det påfølgende angrepet ga Tommy Høiland Molde ledelsen 2-1.

- Jeg skjærer inn foran ham og er på vei ut til sidelinja, da han tar meg i skuldra. Det er et unødvendig gult kort. Jeg vet ikke om det var riktig å gi, men frispark er det — han gir meg muligheten, sier hurtigtoget til Dagbladet.

Avgjørende situasjon En ordknapp Aksel Berget Skjølsvik var tydelig skuffet over utvisningen mot sin tidligere klubb, og mente 25-åringen gikk for lett i bakken.

- Jeg mener det ikke er frispark. Jeg tror flere Molde-spillere mener det ikke er utvisning, men jeg har ikke bare kompiser på det laget, forteller Skjølsvik til Dagbladet.

SITUASJONEN: Moldes Tommy Høiland (t.v.) går i bakken i duell med Aksel Berget Skjølsvik  i eliteseriekampen mellom Molde og Sandnes Ulf på Aker Stadion. Aksel Berget Skjølsvik ble utvist etter denne situasjonen.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SITUASJONEN: Moldes Tommy Høiland (t.v.) går i bakken i duell med Aksel Berget Skjølsvik i eliteseriekampen mellom Molde og Sandnes Ulf på Aker Stadion. Aksel Berget Skjølsvik ble utvist etter denne situasjonen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Han går for lett i bakken. Det er kontakt, men han setter på bremsen foran meg og legger seg med en gang. Jeg ser etter ballen. Linjedommeren bør se det, sier en skuffet kaptein.

Sandnes Ulf ligger helt nederst på Tippeliga-tabellen med magre ti poeng. Søndag står laget også uten trener.

- I dag har vi ikke marginer med oss. Det er ny kamp lørdag, og at jeg ikke får spille irriterer meg. Vi presterer bra i 60 minutter, så får vi den avgjørelsen imot. Kjipt, legger han til.

Skjølsvik spilte for Romsdal-klubben fra 2007 til 2010, og i 2012/2013-sesongen spilte Høiland og Skjølsvik sammen i Sandnes Ulf.

- Hvordan er det å gjøre situasjonen enda verre for gamle lagkamerater?

- Det kan ikke jeg tenke på - det er viktigere at vi tar gull enn at Ulf tar poeng i dag. Klubben har betydd mye for meg, og jeg håper dem reiser seg og kommer sterkt tilbake. Jeg vil se dem i Tippeligaen også neste år, sier Tommy Høiland.