NY KJERRE: Her poserer Red Bull-førerne Mark Webber (t.v) og Sebastian Vettel med årets formel 1-bil RB9.
NY KJERRE: Her poserer Red Bull-førerne Mark Webber (t.v) og Sebastian Vettel med årets formel 1-bil RB9.Vis mer

- Jeg har ikke bart heller

Tyske Vettel med Hitler-fleip på bilvisning.

(Dagbladet): Sebastien Vettel er formel 1-verdensmester tre år på rad, og ble kåret til årets europeiske idrettsutøver i 2012 av nyhetsbyråene.

I går presenterte det østerrikske Red Bull-teamet sin nye F1-bil, «RB9».

Verdensherredømme Og det var på spørsmål om teamets nye doning skal «fortsatt dominere i verden» tyske Vettel kom med relativt dårlig vits.

- Verdensherredømme? Jeg er jo tysk, men det her har jeg ikke sagt, sa Vettel før han la til slik at absolutt alle skulle ta Adolf Hitler-referansen:

- På den andre siden, jeg har ingen bart heller.

Litt seinere på pressekonferansen viste 25-åringen at det ikke var noe galt med humøret. Da svarte han på et nytt spørsmål ved å dytte fingeren inn i munnviken, som figuren «Dr Evil» fra «Austin Powers»-filmene.

- Vi har våre hemmelige planer, gliste Vettel.

Når det gjelder den nye bilen, så er den ifølge sjefstekniker Adrian Newey «evolusjonær».

Finpusset - Alle prinsipper er de samme som sist sesong, bare finpusset litt mer. Alt handler om detaljer, og vi ryddet opp i ting vi følte kunne forbedres

Red Bull-teamet starter i morgen testingen av bilen, som får sin Formel 1-debut i Australa 17. mars. Vettel vant VM-tittelen med tre poeng i fjor, og regner med ny, tøff kamp.

Bare Juan-Manuel Fangio (1954-1957) och Michael Schumacher (2000-2004) har klart fire VM-gull på rad.

- Forhåpentligvis er vi der oppe og kjemper om seieren, men det finnes ingen garantier selv om vi har vært gode de siste årene. Jeg forventer ingen mirakeler, sier han.

FINGER: Vettel imiterte Mike Myers rollefigur «Dr Evil» på pressekonferansen i Milton Keynes i går. Foto: AP / Reed Saxon / NTB SCANPIX
FINGER: Vettel imiterte Mike Myers rollefigur «Dr Evil» på pressekonferansen i Milton Keynes i går. Foto: AP / Reed Saxon / NTB SCANPIX Vis mer