- Jeg har ikke blitt tøffere i spillestilen

Frode Kippe sanker kort som aldri før.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Det har vært mye gult og rødt fokus på Åråsen denne sesongen. Spillerne og trener Tom Nordlie har ikke vært spesielt fornøyd med alle kortene.

Også i gårsdagens kvartfinale mot Lyn ble det mye kortprat etter kampen. Lyn-trener Henning Berg mener Frode Kippe gjorde seg fortjent til tre gule kort.

- Jeg er enig i det første kortet, men de andre situasjonene han sikter til kjenner jeg meg ikke igjen i, sier LSK-kapteinen til Dagbladet.no.

Tilfeldigheter

Så langt denne sesongen har Kippe pådratt seg fem gule og ett rødt kort. Det bryter med statistikken han har fra de foregående sesongene, hvor han har fått tre gule kort hver sesong (og ett rødt i 2002).

- Jeg har tenkt litt på det. Det røde kortet mot Odd var unødvendig og dumt av meg, men jeg føler ikke jeg kan lastes for de gule kortene. Det er situasjoner hvor jeg går for å vinne ballen.

Han har ingen god forklaring på hvorfor han har gjort et byks oppover på rådtasslista, som han nå topper sammen med AaFKs Gustave Bahoken.

- Jeg har ikke endret spillestil, så jeg tror det er tilfeldig. Men jeg får kanskje vurdere spill i Conference (femte nivå i England, red. anm.), sier den tidligere Liverpool-spilleren og ler.

MANGE GULE: Frode Kippe har samlet mange gule kort denne sesongen - og topper rådtasslista i Tippeligaen. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
MANGE GULE: Frode Kippe har samlet mange gule kort denne sesongen - og topper rådtasslista i Tippeligaen. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

- Det skal smelle litt

- Vi har nok fått et rykte på oss for å være et stygt lag, men jeg både håper og tror at dette ikke påvirker dommerne. Mange vil kanskje si at dette ikke er et godt rykte å ha på seg og at det blir for mye fokus på alle kortene, sier Kippe.

Som forteller at det ligger litt i LSK-tradisjonen å spille tøff og hard fotball.

- Det skal smelle litt i duellene på Åråsen. Det tror jeg supporterne også vil ha. For oss er det viktig å ha det engasjementet og trykket. Vi skal være et aggressivt lag.

Onsdag kveld spiller Norge mot Argentina på Ullevaal. Åge Hareide sa tidligere i dag at han kommer til å starte kampen med Brede Hangeland og Ronny Johnsen som stopperpar.

- Jeg er skuffet over det, men må bare tenke på at jeg kan komme inn. Ronny er nok en litt mer spillende type enn meg, men jeg er ikke enig med Åge i at jeg blir for lik Brede i spillestilen. Jeg tror vi kunne fungert bra sammen, sier Kippe.

- Jeg har ikke blitt tøffere i spillestilen
OPPGITT: Henning Berg mener Frode Kippe burde fått tre gule kort i gårsdagens kvartfinale.
MATCHVINNER: Frode Kippe header her inn vinnermålet mot Lyn på Ullevaal.
UTVIST: Frode Kippe ble utvist da han dyttet Odd-spiller Espen Ruud i bakken.