FAVORITT: Så og si alle tror Tottenham-manager er den fremste kandidaten til å overta jobben som landslagssjef for England. Selv hevder han at han ikke har tenkt tanken. Her utenfor retten der han i går ble frikjent for skattesvik - noen timer før Fabio Capello sa opp. Foto: Luke MacGregor, Reuters/Scanpix
FAVORITT: Så og si alle tror Tottenham-manager er den fremste kandidaten til å overta jobben som landslagssjef for England. Selv hevder han at han ikke har tenkt tanken. Her utenfor retten der han i går ble frikjent for skattesvik - noen timer før Fabio Capello sa opp. Foto: Luke MacGregor, Reuters/ScanpixVis mer

- Jeg har ikke engang tenkt på England-jobben

Den største løgnen Erik Thorstvedt har hørt.


(Dagbladet): Etter at Fabio Capello i går sa opp som landslagssjef for England, er Harry Redknapp alles favoritt til å overta jobben.

Bortsett fra Harry selv, da:

- Jeg vet ingenting om England-jobben. Jeg har ikke engang tenkt på den, sier han til Sky Sports News.

- Jeg har en jobb å gjøre, jeg har en stor kamp på lørdag med Tottenham. Tottenham er mitt fokus. De har vært fantastiske mot meg, folkene i Tottenham. Mottakelsen fansen ga meg under Wigan-kampen sist uke var utrolig.

- Største løgn jeg har hørt Redknapp har vært regnet som den fremste kandidaten til jobben i lang tid allerede, ettersom Capellos kontrakt uansett ville gått ut etter sommerens EM. At han ikke har tenkt på muligheten høres lite sannsynlig ut.

- For det første tror jeg er en en bløff fra Harry. Det er den største løgnen jeg har hørt. Han er en folkets mann, snakker fra levra, han er den folk vil ha, sier tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt til Dagbladet.

- Hva tror du skjer med landslagsjobben?

- Hvis jeg skal tippe noe, så tror jeg at han gjør begge deler ut sesongen. England har bare en kamp, mot Nederland i februar. Så tror jeg han tar over for fullt fra sommeren, sier Thorstvedt.

- Hva betyr det for Spurs å dele manager med England?

- Jeg tror ikke det betyr noe for denne sesongen, men til sommeren så må de ut og finne ny sjef. Det er bare én England-kamp foreløpig, og Redknapp har hatt hjerteproblemer og vært i rettsalen nå, det er mye større belastninger enn dette. Jeg tror det er mulig å få til

- Capello blir ikke savnet - Hva tenker du om Capellos avgang?

- Det er overraskende, en merkelig sak. Jeg er enig i prinsippet om at du kan ikke avskilte en kaptein uten at treneren er informert. Men i England har sånne kapteinsgreier en mytisk status, det må være militærhistorie eller noe sånn. Capello kommer ikke til å bli savnet noensinne, men det gjelder alle engelske landslagstrenere - hvis du ser bort fra Alf Ramsey. Og det samme kommer til å gjelde Redknapp, hvis du ikke vinner VM eller EM er du per definisjon en nepe.

Thorstvedt mener Redknapp har det relativt komfortabelt som sjef i Spurs. Å lede England er en ganske annen virkelighet.

- Redknapp har det veldig bra nå som Tottenhams-sjef, det må han i så fall må bytte ut med en utskjelt tilværelse. Men han har pressen i lomma, det hjelper.

• Klokka 13 i dag holder FA-styreleder David Bernstein pressekonferanse der han informerer om veien videre etter Capellos avgang.