- Jeg har ikke fått klarsignal ennå

Ingen selvfølge at Northug får gå VM-sprinten.

FIKK NOK AV NORTHUG: Petter Northug dyttes videre i intervjukøen av sin pressetalsmann Otto Ulseth. Northug var så snakkesalig at norske journalister gikk fra intervjusonen før Northug var ferdig med de estiske journalistene i Otepää. «Det må være første gang i verdenshistorien» skriver NTB. Foto: Erik Johansen, Scanpix
FIKK NOK AV NORTHUG: Petter Northug dyttes videre i intervjukøen av sin pressetalsmann Otto Ulseth. Northug var så snakkesalig at norske journalister gikk fra intervjusonen før Northug var ferdig med de estiske journalistene i Otepää. «Det må være første gang i verdenshistorien» skriver NTB. Foto: Erik Johansen, ScanpixVis mer

- En godt gjennomført helg, konkluderte Petter Northug (25) etter helgens to renn øst i Estland.

I går ble det 8.-plass på 15-kilometeren i klassisk stil. I dag ble det 7.-plass på sprinten.

- Som jeg sa lørdag: Det kan være tøft å prestere så tett etter et Tour de Ski. Derfor synes jeg det har gått bra. Greie gjennomkjøringer, sa Northug som hadde svært så god tid i intervjusonen etter løpet i dag.

Han snakket med alt og alle, og det må være første gang i verdenshistorien at Northug til slutt sto og snakket med en seks-sju estiske journalister uten at en eneste norsk journalist sto og hørte på.

De hadde for lengst fått sitt.

Northug gjentok i dag at han tror det blir umulig å gå samtlige seks øvelser i Oslo-VM. Selv om du aldri kan være sikker på den mannen, ligger det kanskje an til at han står over lagsprinten.

Skøytesprinten vil han gjerne gå, men det betyr kanskje at han bør stille opp under fredagens NM-øvelse i Steinkjer? Landslagstrener Ulf Morten Aune hevder at det ikke er noen selvfølge at Northug blir tatt ut til distansen i VM.

- Vi får se hvordan det ligger an. Det er en vurdering som må tas. Jeg får ta en prat med Ulf Morten. Jeg har ikke fått noe klarsignal ennå.

I dag misset Northug i semifinalen.

- Jeg følte meg sterk, men kom litt i ubalanse ut på oppløpet. Jeg burde ha vært i finalen, mente han etterpå uten at det var noen sure miner å spore.

(NTB)