FORSVARLIG: Renndirektør Atle Skårdal mener at det var forsvarlig å sende utøverne ut i Super-G-løypa.
Foto: NTK og Cornelius Poppe / SCANPIX
FORSVARLIG: Renndirektør Atle Skårdal mener at det var forsvarlig å sende utøverne ut i Super-G-løypa. Foto: NTK og Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

- Jeg har ikke fått noen negative reaksjoner fra USA

Atle Skårdal mener det var forsvarlig å kjøre Super-G-rennet.

SCHLADMING (Dagbladet): Det tok lang tid før kvinnenes Super-G-renn startet som følge av tett tåke og dårlig sikt. Når rennet først kom i gang var det flere utøvere som kjørte ut i en vanskelig løype, og verst gikk det utover Lindsey Vonn som falt stygt og røk korsbåndet. Også en funksjonær måtte fraktes ut av løypa i helikopter etter et fall.

23 utøvere fikk aldri startet rennet, men rennansvarlig for kvinnenes verdenscup i alpint, Atle Skårdal, sier likevel at det var forsvarlig å kjøre rennet til tross for problemer tidligere på dagen.

- Sikten var god og det var ingen problemer med løypa, så vi er sikre på at alt var som det skulle, sier Atle Skårdal på en pressekonferanse etter rennet.

På spørsmål fra Dagbladet sa Skårdal at han ikke hadde fått noen negative reaksjoner fra det amerikanske laget for at rennet etter flere utsettelser ble gjennomført.

MÅTTE FORSVARE SEG: Renndirektør Atle Skårdal fikk mange spørsmål om det var forsvarlig å kjøre rennet. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
MÅTTE FORSVARE SEG: Renndirektør Atle Skårdal fikk mange spørsmål om det var forsvarlig å kjøre rennet. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer

- Tonen da var vennlig og profesjonell, som den alltid er, sier Skårdal.

NRK-ekspert Kjetil André Aamodt mener at det ikke var forholdene som gjorde at Lindsey Vonn kjørte ut.

- For meg så det ut som om hun er veldig frampå og at det ikke hadde så mye med forholdene å gjøre. Hun tok en sjanse da hun var på ytterski i en sving, og landet frampå, sier Kjetil André Aamodt til Dagbladet.