Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har ikke fått noen signaler fra styret

Kåre Ingebrigtsen venter på RBK-svar.

TAR JULEFERIE: Kåre Ingebrigtsen og assistenttrener Erik Hoftun (t.v) vet ennå ikke om de blir RBK-trenere neste sesong. 
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
TAR JULEFERIE: Kåre Ingebrigtsen og assistenttrener Erik Hoftun (t.v) vet ennå ikke om de blir RBK-trenere neste sesong. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Kontrakten til RBK-trener Kåre Ingebrigtsen går ut ved nyttår.

Fredag tar både treneren og spillerne juleferie - uten å vite hvem som er trener fra 1. januar.

Alt tyder på at Kåre Ingebrigtsen (49) fortsetter som hovedtrener for Rosenborg etter den sterke høstsesongen han leverte i Trondheim.

Etter at seriesølvet ble sikret for halvannen uke siden, gikk styreleder Ivar Koteng langt i å antyde at Ingebrigtsen får fortsette.

- Kåre har lagt inn en veldig god søknad, så det er ikke sikkert det blir så veldig overraskende (trenervalget), sa styrelederen til TV 2.

Hovedpersonen selv er også positiv til forlengelse. Det samme er spillerne, fansen og styrelederen. Likevel har ikke treneren fått noen flere signaler fra styret om veien videre. Om tre dager reiser han på en tre ukers ferietur med familien.

- For min del spiller det ingen rolle om jeg får beskjed før jeg drar. Men jeg har ikke fått noen signaler fra styret foreløpig, sier Ingebrigtsen til Adresseavisen.

Avisen spekulerer i om 49-åringen enten får tilbud en av de nærmeste dagene før han tar ferie, eller at han blir tilbudt den permanente jobben via telefon mens han er på tur.

Vurderer managerløsning Det største usikkerhetsmomentet i klubben er oppbyggingen av sportslig ledelse. Mye tyder på at sportslig leder Erik Hoftun, som har vært Ingebrigtsens assistent i høst, går inn som permanent assistent fra nyttår. Hva som skjer med sportsdirektørstillingen, er uvisst. Klubben har diskutert muligheten for heller å ansette en manager som skal jobbe tett med hovedtreneren.

RBKs trenerteam består i dag av Ingebrigtsen, Hoftun, Geir Håvard Hjelde (fysisk trener) og Jørn Jamtfall (keepertrener). I tillegg jobber fortsatt speider Stig Torbjørnsen med kartlegging av aktuelle spillere for klubben.

Nils Arne Eggen kan også få en mer konkret rolle inn mot klubben fra nyttår. Både Eggen og Ingebrigtsen har vært åpne for dette.

Én spiller inn Spillerne møtes igjen 6. januar. Den eneste nye spilleren på feltet blir danske Emil Nielsen, som kommer fra 1. divisjonsklubben Roskilde.

Mikkel Diskerud er den eneste spilleren med uavklart framtid som Ingebrigtsen svært gjerne vil ha med videre. «Mix» venter med å bestemme seg til han vet hvordan trenerteamet til Rosenborg blir.

Midtstopper Brede Moe ble sluppet til Bodø/Glimt tidligere denne uken. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling