Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har ikke gitt opp

Slik skal Northug redde sin egen tour.

TRENGTE MÅLFOTO: Men kanadiske Alex Harvey var de nødvendige centimeterne foran Northug, som dermed ble slått ut allerede i kvartfinalen. Simen Østensen (i midten) tok seg til slutt helt til finalen, der han ble nummer fire. 

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
TRENGTE MÅLFOTO: Men kanadiske Alex Harvey var de nødvendige centimeterne foran Northug, som dermed ble slått ut allerede i kvartfinalen. Simen Østensen (i midten) tok seg til slutt helt til finalen, der han ble nummer fire. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OBERSTDORF/OSLO (Dagbladet): Petter Northug var en av favorittene i den klassiske sprinten i Oberstdorf i dag.

Men etter å ha tatt seg videre fra prologen ble det bråstopp allerede i første forsøk i utslagsrundene. Inn på oppløpet så Simen Østensen og Northug ut til å ha festet et solid grep om de første to plassene, men kanadiske Alex Harvey nektet å gi opp.

Selv om Northug vanligvis er blant de aller beste i klassen på staking møtte han sin overmann i Harvey de siste hundre meterne - og greide ikke holde kanadieren bak seg selv om han febrilsk kastet fram foten på Dæhlie-vis. 

- Det er ikke kjørt
Harvey ble dømt foran etter målfoto, og dermed måtte Northug leve i uvisshet for å se om tida hans var god nok til å gå videre som lucky loser.

Det var den ikke.

I nest siste heat ble Northug vippet ut av heldig taper-lista av svenske Jesper Modin, med sju tidelers margin.

For å gjøre dagen enda verre for Petter gikk nesten samtlige av de andre sammelagtfavorittene, med unntak av Lukas Bauer, videre fra kvartfinalen. Dermed spøker det alvorlig for mulighetene til å vinne Tour de Ski.

SKUFFET: Nå varsler Northug frisk satsing i dagene framover for å hente så mange bonussekunder som mulig. 
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
SKUFFET: Nå varsler Northug frisk satsing i dagene framover for å hente så mange bonussekunder som mulig. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

Han har 59,5 sekunder å hente inn på lederen Dario Cologna.

- Det er ikke kjørt, men det er klart det blir vanskeligere å vinne nå, sier han.

Marcus Hellner sa takk for seg i semifinalen, mens Dario Cologna og Alexander Legkov begge tok seg helt til finalen. I tillegg seiler kanadiske Devon Kershaw opp som en skikkelig outsider i sammenlagtkampen.

Han ble hårfint slått av Emil Jönsson i finalen, men er bare litt over tre sekunder bak Tour-leder Cologna, som tok tredjeplassen på sprinten.

Går for bonussekunder i morgen
Northug planlegger en offensiv på morgendagens 20-kilometer med skibytte for å ta igjen tapt terreng.

-  Jeg må være aktiv med i front i morgen. Ta mer sjanser for å gå for bonussekunder (det deles ut 90 sekunder med maks uttelling). Det nytter ikke å ligge bak i feltet og safe lenger. Jeg må gamble mer og være med hele tida.

- Hva gikk galt i dag?

STAKET INN TIL FJERDEPLASS: Mens Emil Jönsson lå utmattet i målområdet etter en forrykende sluttspurt, gikk Østensen inn til fjerdeplass. 
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
STAKET INN TIL FJERDEPLASS: Mens Emil Jönsson lå utmattet i målområdet etter en forrykende sluttspurt, gikk Østensen inn til fjerdeplass. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

- Jeg var sikker på at Simen og jeg skulle bli nummer en og to i heatet. Men det sporet jeg fikk, fjerdesporet, var veldig tungt. Jeg hadde håpet at Simen skulle ta oppløpet i spor to, så jeg kunne få det tredje. Men Simen valgte nummer tre, og jeg måtte ut et hakk til. Der haddde det ikke gått så mange.

- Skuffet?

- Jeg burde vært med litt lenger, helst til en semifinale. Men det positive er at jeg sparte litt krefter. De blir gode å ha utover. Jeg har ikke gitt opp noe som helst, men innser at det blir vanskelig, sier Northug.

Simen Østensen reddet Norges ære med en fin fjerdeplass. Han markerte seg med voldsom eksplosivitet ut fra start, men måtte slippe konkurrentene midtveis i finalen.

Østensen er på 11. plass i sammendraget etter tre løp.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!