Ingrid Tandrevold med VM-sølv:

- Jeg har ikke grått ennå. Jeg skjønner ikke hva som skjer

Sølvhelten Tandrevold overrasket alle.

PALLEN: Ingrid Landmark Tandrevold, Anastasiya Kuzmina og Laura Dahlmeier havnet på pallen på VM-sprinten. Foto: Jonathan NACKSTRAND / AFP
PALLEN: Ingrid Landmark Tandrevold, Anastasiya Kuzmina og Laura Dahlmeier havnet på pallen på VM-sprinten. Foto: Jonathan NACKSTRAND / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ØSTERSUND (Dagbladet): Ingrid Tandrevold (22) fra Fossum Idrettsforening gikk inn til en overraskende sølvmedalje på sprinten i skiskytter-VM. Da resten av det norske laget hadde en tung dag, sto 22-åringen fram i VM-debuten.

Hun traff på ti av ti skudd, og ble bare slått av Anastasia Kuzmina fra Slovakia. Hun var 9,7 sekunder raskere.

- Fantastisk, sier Tandrevold til Dagbladet.

Overraskelsesjenta ble gratulert av flere konkurrenter mens hun snakket med pressen etter løpet. Hun får ros av lagvenninne Tiril Eckhoff.

- Ingrid er råsterk. Det blir noen gledestårer på hotellet i kveld, sier Eckhoff.

Sølvjenta Tandrevold var helt utslitt da hun kom i mål.

- Jeg hadde en plan for hvordan jeg skulle gå løpet. På sisterunden mistet jeg hodet og gikk med hjertet. Det føltes som at hjertet sluttet å pumpe. Beina var stivere enn noen gang. Jeg visste at det sto om medalje, sier Tandrevold.

Hun fortsetter:

- Det siste jeg klarte å tenke før det ble svart, var at jeg ikke ville stå på fjerdeplassen. Jeg klarte måtte grave meg ned i kjelleren, helt ned til jordas indre kjerne, og fant krefter der. Men det var verdt det, sier en tydelig glad sølvvinner.

- Tiril spår noen gledestårer på hotellet i kveld. Hva tror du? spør Dagbladet.

- Jeg har ikke grått ennå. Jeg skjønner ikke hva som skjer. Det bruker jo å bli noen tårer og det er overraskende å stå her med tørre øyne. Det kommer noen tårer når dette synker inn, sier Tandrevold og smiler.

Tiril Eckhoff ble nest beste norske kvinne på 9. plass. Hun var 32 sekunder bak gullet, med to strafferunder totalt.

Marte Olsbu Røiseland hadde en tung dag med fire bom. Hun ble nummer 25–1.11 bak Kuzmina.

Synnøve Solemdal hadde heller ingen superdag. Solemdal ble nummer 62 og var hele 2:35 bak. Hun hadde fire runder totalt. Bare de 60 beste får gå jaktstart søndag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer