Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har ikke helt gitt opp VM

Drillo vraker fire mann.

IKKE TIL VM: Landslagstrener Egil Olsen må nøye seg med å få VM-vertene Sør-Afrika på besøk 10. oktober. Foto: Heiko Junge / Scanpix
IKKE TIL VM: Landslagstrener Egil Olsen må nøye seg med å få VM-vertene Sør-Afrika på besøk 10. oktober. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

|||(Dagbladet.no): Det var ingen overraskende nye navn i troppen, men Drillo sier de har vurdert mange yngre spillere også.

- Vi har vurdert mange spillere og sett mye Tippeliga. Vi har funnet ut at dette er de beste og vi tar ut de vi mener er best, selv om det ville spritet opp pressekonferansen med nye navn.

Thorstein Helstad, Magne Hoseth, Per Ciljan Skjelbred og Espen Bugge Pettersen er ute av toppen. Steffen Iversen er heller ikke tatt med, han trakk seg fra troppen sist gang.

- Helstad er skada og Ciljan er ikke i trening. Ellers har vi vurdert formkurver, Magne har hatt nedtur siden kjempekampen mot Skottland.

Drillo blir spurt om han droppet Iversen fordi han trakk seg sist.

- Hvis vi mener Steffen er god nok, så tar vi ham med, sier Drillo.

Snitt på 27 år
Drillo tipper at snittalderen på laget er omtrent 27 år.

- Det er der veldig mange landslag ligger, men for all del, vi har yngre spillere som banker på. Men det er viktig å se det an, det kan være en bjørnetjeneste å sette dem inn for tidlig.

Landslagstreneren mener det er mange spennende spillere på U21-landslaget. Demidov er en spiller mange trodde de ville få se på Drillos liste.

- Han har vært inne i bildet, helt klart. Han er anvendelig, kan spille midtbane og stopper.

Demidov har fått sjansen i én landskamp tidligere i 2008.

VM-håp
Drillo avviser at han er så opptatt av å beholde sin gode statistikk på Ullevål at han ikke tør prøve nye mann på banen.

- Jeg er opptatt av statistikken, men det styrer ikke uttakene.

Drillo har fortsatt ikke helt gitt opp håpet om en plass i VM.

- Jeg skal heie på Estland mot Bosnia den 10. oktober. Det er en overraskelse hvis de vinner, men hvis de gjør det er vi ganske nær en playoff-plass. Jeg har ikke gitt opp håpet helt. Men jeg har ikke helt trua på at Ungarn slår Portugal i Portugal.

Holder mye på ballen
Drillo mener Sør-Afrika er et vanskelig lag å få tak på.

- Jeg har sett dem i de to siste kampene med fullt lag, mot Tyskland og Irland. De var bra. Mot Irland var de direkte uheldige som tapte, de var best. Mot Tyskland tapte de 2-0, det var forsåvidt greit.

Drillo sier Sør-Afrika hadde ballen mer enn 70 prosent av tida i kampen mot Irland.

- Det er ekstremt mye, de er flinke til å holde ballen i laget. Samtidig scorer de lite, fordi de er unødig omstendelige og bruker mye tid med ballen. De slipper inn få mål og er gjerrige.

- Hva er det viktigste med denne kampen?

- Treningskamper er viktige i den forstand at vi får sett spillere på et høyt nivå og møtt en annen type mostand, som er veldig forskjellig fra oss, sier Drillo.

• Les også: - Litt trist at ingen har vært i nærheten av RBK

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling