- Jeg har ikke hørt noe fra løperne

Magnar Dalen om det finske opprøret.

FINSK GULL: Her hjelper Magnar Dalen opp gullvinneren fra 15 km, Matti Heikkinen, på beina, sammen med Sami Jauhojaervi.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
FINSK GULL: Her hjelper Magnar Dalen opp gullvinneren fra 15 km, Matti Heikkinen, på beina, sammen med Sami Jauhojaervi.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Magnar Dalen er norsk landslagssjef i Finland. Onsdag opplevde han at to finske løpere gikk hardt ut mot ham etter lagsprinten.

Ville Nousiainen fortalte at «diskusjon» er et ord nordmannen ikke har i sitt ordforråd, og mente at det ble valgt feil da han ikke fikk gå sisteetappen.

Sami Jauhojärvi synes Dalens metoder som trener har «gått ut på dato» og krever endringer.

Dagbladet møtte Dalen etter jentestafetten i går, da var han mest av alt stolt av at finnene har sikret seg fire medaljer - inkludert ett gull - i Holmenkollen.

- Medaljefangsten er veldig bra, sier Dahlen til Dagbladet.

Så fikk han spørsmål fra finske reportere om å evaluere sin egen innsats  i VM-sesongen.

- Har hørt om kritikken - Vi har fire medaljer og jeg er fornøyd. Vi er selvsagt et lite lag med små ressurser, og det er mye å gjøre. Det er ikke akkurat en 9-16-jobb. Du må jobbe fra tidlig morgen til sein kveld, med alt fra transport, trening, laguttak og så videre. Det er en komblisert og tøff jobb jeg har.

Dalen ønsket ikke å si så mye om kritikken fra de erfarne finske løperne.

- Jeg har bestemt meg for at jeg ikke vil kommentere dette. Vi gjør oss ferdig med treningsesongen, så konkurransesesongen så godt vi kan. Når sesongen er ferdig kan vi sette oss ned og snakke om hva som er bra og dårlig, og hva som må forandres.

- Har du hørt om løpernes kritikk?

- Jeg har hørt om det, men jeg har ikke lest om det. Jeg har det bare fra media, har ikke hørt noe fra løperne. Jeg har ingen kommentarer om dette før ved sesongslutt.

- Fantastisk bra De finske jentene tok bronsen på stafetten i går, og selv om han er Finland-sjef lar Dalen seg imponere av Bjørgen og cos suverene seier.

- Det er fantastisk bra, veldig godt gjort. Men forholdsvis ventet, sier nordmannen.

Den tidligere Norge-smøreren blir ikke overrasket dersom Norge henter gull nummer seks på herrestafetten i dag.

- Vi i Finland kan være med og slåss. Og jeg vet at stafetten er veldig viktig for Norge. Men de største favorittene er Norge, Sverige og Russland, sier Dalen.