Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har ikke kontroll i Chelsea

Ancelotti er usikker på framtida.

MAKTESLØS: Carlo Ancelotti erkjenner at han bare har begrenset kontroll over hva som skjer i Chelsea.Foto: SCANPIX/EPA/FELIPE TRUEBA
MAKTESLØS: Carlo Ancelotti erkjenner at han bare har begrenset kontroll over hva som skjer i Chelsea.Foto: SCANPIX/EPA/FELIPE TRUEBA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For tre uker siden var det ingen som spørsmålsstilte Chelseas gullkandidatur. Men etter skader, sykdom og suspensjoner på nøkkelspillere og tre tap på de fire siste seriekampene har de regjerende seriemesterene plutselig mistet mye av den fryktinngytende og uovervinnelige auraen som omsluttet dem tidligere i sesonginnldningen.

Den plutselige avskjedigelsen av assistenttrener Ray Wilkins var en annen indikasjon på at ikke alt er som det skal være på Stamford Bridge.

I etterkant av helgens tap mot Birmingham, erkjenner manager Carlo Ancelotti at han ikke har full kontroll over situasjonen, og trekker en parallell til Manchester United, der det i 24 år bare har vært plass til én sjef.

- Sammenligner man meg med Ferguson, er det et helt annet utgangspunkt. Det er annerledes fordi Ferguson har fullstendig kontroll over klubben. Mitt bidrag begrenser seg til taktikk og trening. Punktum., er Ancelotti sitert på i blant annet The Guardian.

I uvisse Ryktene om at Ancelotti er desillusjonert og på randen av å levere sin oppsigelse, har tiltatt i styrke den siste tida. Italieneren har halvannet år igjen av kontrakten, og det er lenge siden det har vært snakk om noen forlengelse.

Som tidligere Milan-sjef, er ikke Ancelotti ukjent med å ha en allmektig klubbeier i ryggen. Men ifølge blant annet Daily Express begynner det å å tære kraftig på at Roman Abramovitsj til stadighet opererer bak ryggen hans, som da ubeskrevne Michael Emenalo ble oppnevnt som erstatter for Wilkins.

Tabloidavisa The Sun skal ha det til at Chelsea-manageren kontaktet den engelske trenerforeningen i helgen, hvor framtida hans i Vest-London angivelig sto øverst på dagsordenen.

Utad er han tilbakeholden om egen framtid.

- Jeg vet ikke hva som kommer til å skje, men jeg har kontrakt med Chelsea til 2012, og det akter jeg å respektere. Dette er ikke riktig tid å diskutere dette på. Jeg håper jeg blir, og har ikke noe problem med å forlenge kontrakten. Samtidig blir ikke dette min siste jobb. Framfor alt skulle jeg gjerne erfart å lede et landslag, sier han, ifølge The Guardian.

Chelsea er vesentlig tydeligere enn manageren etter at flere bettingselskaper senket oddsen betraktelig på at Ancelottis avgang er nært forestående.

- Han har kontrakt til 2012, og all spekulasjon rundt framtida hans er nonsens, sier en klubbtalsmann til Sky Sports News.

Måltørke og sjansesløseri Etter å ha øst inn scoringer - 27 mål på de 10 første serierundene - har det bare blitt ett på de fire siste, og det var det midtbanesjef Mickaël Essien som sto for.

- Vi har tapt disse kampene fordi vi bare har scoret ett mål på fire kamper. Det må vi forbedre, skjerpe konsentrasjonen. Vi må fortsette å spille som vi gjorde mot Birmingham, sier Ancelotti, som har et poeng:

Det manglet nemlig ikke på sjanser i helgens tap på St. Andrews. For der hjemmelaget bare trengte ett skudd for å avgjøre kampen til sin fordel, hadde Chelsea 25 avslutninger - 10 på mål - og 16 resultatløse cornere.

- Mot Birmingham slapp vi inn ett mål på én målsjanse imot. Vi hadde derimot 10-12 målsjanser til å score selv. Det er åpenbart at vi må bedre konsentrasjonen når man slipper til én målsjanse, og motstanderen utnytter den, poengterer Ancelotti, ifølge nyhetsbyrået PA.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!