Heidi Weng før verdenscupstarten i Kuusamo:

- Jeg har ikke kontroll på noen ting

Heidi Weng gir opp å forsvare verdenscupseieren. Håper å komme i form i januar.

IKKE I SLAG: Heidi Weng, her etter kvinnenes 10 kilometer klassisk på Beitostølen forrige fredag, er langt unna den formen vi er blitt vant til å se henne i. Lørdag er det verdenscupåpning i finske Kuusamo. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
IKKE I SLAG: Heidi Weng, her etter kvinnenes 10 kilometer klassisk på Beitostølen forrige fredag, er langt unna den formen vi er blitt vant til å se henne i. Lørdag er det verdenscupåpning i finske Kuusamo. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KUUSAMO (Dagbladet): Heidi Weng sesongåpnet på Beitostølen forrige helg med en sjuendeplass på den klassiske tikilometeren og sekstendeplass på sprinten.

Normalt sett ville det vært kriseresultater for de to siste sesongenes vinner av verdenscupen i langrenn. Enebakks store datter har vært verdens beste skiløper i to år på rad, selv om det ikke kjentes sånn ut på slutten av fjorårssesongen.

- Nei, det stemmer. Det var ikke det helt store da. Men jeg lærte at sesongen ikke bare går på skinner. Det kan plutselig bikke. Jeg trodde jeg hadde kontroll på det jeg dreiv med, men det hadde jeg ikke, sier Heidi Weng til Dagbladet.

To skritt tilbake

Etter et skuffende OL med en åttende-, niende- og to ellevteplasser, holdt hun på å kaste bort en overlegen ledelse i verdenscupen med resultatrekka 26-5-25-18-25-22-18 i de siste rennene. Til slutt var hun fattige førti poeng foran amerikanske Jessica Diggins.

Paradoksalt nok var det som tilsynelatende var en jubelsesong i verdenscupen egentlig et steg tilbake for Weng.

- Jeg følte meg ikke rå i fjor i det hele tatt. Det var flere skritt tilbake, og der jeg hadde håpet å ta ett skritt fram, så ble det to skritt tilbake i stedet, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer