- Jeg har ikke nådd toppen

Suzann Pettersen (32) sier hun bare blir bedre og bedre.

INNBITT: Suzann Pettersen er klar for årets andre Major. Hun er som vanlig en av favorittene. Foto: Scott Halleran / AFP / NTB Scanpix
INNBITT: Suzann Pettersen er klar for årets andre Major. Hun er som vanlig en av favorittene. Foto: Scott Halleran / AFP / NTB ScanpixVis mer

Tutta har hatt en eventyrlig sesong så langt.

Hun har vunnet på både LPGA- og Europatouren, og har topplasseringer på rekke og rad.

Så langt denne sesongen har 32-åringen spilt inn drøyt 3,7 millioner kroner i rene pengepremier, tredje mest på LPGA-touren. Denne uka står årets andre Major, LPGA-mesterskapet, for tur.

Der er Tutta en av de store favorittene, spesielt med tanke på hvor tøffe forholdene er på Locust Hill nord i staten New York.

- Jeg har spilt denne banen mange ganger, men oppsettet har aldri vært så tøft. Det er smale fairwayer, og roughen er veldig tjukk. Det passer meg bra, sier Tutta til Dagbladet.

Ekstra giret I Majorturneringene blir banene gjort vanskeligere enn i de vanlige turneringene. Det er noe Tutta alltid har likt, og noe man ser på Majorhistorikken hennes.

Hun står med én seier, LPGA-mesterskapet i 2007. I tillegg har hun fem andreplasser og to tredjeplasser.

- Jeg vet ikke hvorfor det er sånn. Majorturneringer gjør at jeg blir litt ekstra giret, og jeg liker utfordringen. Par skader ikke scorekortet, og det liker jeg. Da kommer fighteren i meg ut. Det kommer ikke til å bli en birdiefest her, sier hun.

På onsdagens pressekonferanse ble Tutta spurt om hvor lenge hun kommer til å fortsette på toppnivå.

32-åringen har tidligere fortalt Dagbladet at hun legger opp den dagen hun skal stifte familie, og at OL i Rio i 2016 er det siste hun planlegger mot. Hun er likevel sikker på at karrieretoppen ikke er nådd.

- Det er det fine med golf. Alderen betyr ikke så mye. Du blir sterkere og får mer erfaring når du blir eldre. Jeg er helt sikker på at jeg kommer til å bli bedre og bedre. Det er derfor jeg jobber hardt fra morgen til kveld. Mange spillere var på sitt beste i 30-åra, sa hun på pressekonferansen.

Testet nye slag Selv om sesongen så langt har vært glimrende, gikk det på tverke resultatmessig sist helg. Da gikk Tutta to runder på fem over par, og var milevis unna å klare cuten (rundt halve feltet blir slått ut etter to spilte runder, red.anm.).

Likevel er ikke resultatet noe som bekymrer Tutta.

- Det var ikke min uke. Jeg fant aldri flyten, og da blir det vanskelig å få til en god score på en tøff bane. Jeg brukte også uka til å teste forskjellige typer slag jeg har jobbet med. Det handler om å tøffe å gjøre det i en turnering, og det er noe helt annet enn å prøve det på treningsfeltet. Det var mye positivt å ta med seg, sier hun.

Har planen klar De vanskelige forholdene på Locust Hill gjør at det blir ekstra viktig å ha en strategi på banen.

Tutta sier planen er klar på forhånd.

- Det er veldig klart for meg hva som skal til, det eneste jeg må justere etter er i forhold til vær og vind. Jeg må bare være forberedt på at jeg kommer til å misse noen fairwayer. Det er smalt, men alle er i samme båt.

- Og du holder hodet kaldt selv om du skulle være noen over par på førsterunden?

- Det skal veldig mye til for at jeg rokker ved planen min, sier hun.

Tutta spiller fra klokka 19 torsdag kveld. Turneringen sendes på Viasat Golf fra 18.30 til 21.00.