Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Jeg har ikke noe alkohol-problem

Etter sitt livs idrettsprestasjon, ble Lars Bystøl nok en gang møtt av presseoppslag som rippet opp i hans fortid. Det skuffer den 27 år gamle vossingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BISCHOFSHOFEN (Dagbladet): Nå håper han å være ferdig med det som skjedde for flere år siden, og at han skal slippe å bli lei seg når han åpner avisa etter å ha gjort en idrettsbragd.

-  Selv er jeg ferdig med de uheldige episodene for lenge siden. Det bør andre være også, sier Bystøl til Dagbladet etter å ha landet på 130 meter og blitt nummer 16 i kvalifiseringen i går kveld.

På direkte spørsmål om han har problemer med alkohol, svarer han benektende.

-  Jeg har aldri hatt noe alkoholproblem, og har det ikke nå heller. Hadde jeg ikke vært idrettsutøver på topplanet, ville det vært null oppmerksomhet rundt de episodene jeg har vært innblandet i, sier Bystøl.

-  Ikke forfulgt

Privatlivet sitt ønsker han å ha i fred.

-  Det har ingen andre noe med. Selv betrakter jeg meg som en vanlig person fra Voss. Jeg er skuffet over presseoppslagene etter Innsbruck-seieren, men føler meg ikke forfulgt, sier Bystøl.

Siden jubelrennet i Bergiselbakken har han fått et 70-talls tekstmeldinger med gratulasjoner.

-  Det er ganske mye, siden jeg har hemmelig telefonnummer. I går jeg var fortsatt sliten etter alt oppstyret. 130 meter er godkjent slik situasjonen var, sier Bystøl.

De siste ni månedene har han hatt landslagsmanager Tom Dahl Frøshaug som samtalepartner og rådgiver.

-  Da Lars ble satt ned på B-landslaget i april i fjor, skulle jeg prøve å hjelpe ham tilbake på landslaget fortest mulig. Fire måneder etter evalueringsmøtet i Tromsø ble han tatt opp igjen. Da hadde han vist så stor treningsiver og stigning i holdningene at han kom med på plastsamlingen i Finland, sier Tom Dahl Frøshaug til Dagbladet.

-  Utidig

Han forstår Bystøls reaksjoner på presseoppslagene etter Innsbruck-seieren.

-  Lars blir skuffet og sur over det som står i pressen om alkohol. Han har gjort feil, men synes det er utidig at han hele tida blir minnet på CV-en sin. Alle vet om Aker Brygge og kjøringen i Bogstadveien. Nå spør han seg hvor lenge disse episodene skal forfølge ham, sier Dahl Frøshaug.

Manageren er enig med Bystøl om at det som har vært, bør legges dødt.

-  Lars har tatt seg i nakken, og vært flink både med trening og holdninger. Talentet sitt forvalter han ved å være en 24-timersutøver. Han har skjønt hva som kreves, og spyttet i votten. Nå opptrer han mer og mer som en toppidrettsutøver, sier Tom Dahl Frøshaug.

Nulltoleranse

Etter episodene han har vært borti, har Bystøl som eneste landslagshopper nulltoleranse til alkohol.

-  Han er den eneste som ikke får smake alkohol. De reglene har han holdt. Nyttårsaften drakk han vann. Lars tok ikke engang et champagneglass ved midnatt. Da hopperne fikk ta seg en tur på byen under Oberstdorf-VM i fjor, var han sjåfør. Det har Lars vært siden, sier Tom Dahl Frøshaug.

Også landslagstrener Mika Kojonkoski er godt fornøyd med Lars Bystøl, både som person og toppidrettsutøver.

-  Det er ingen problemer med Lars. Han er på rett vei, og jobber som en toppidrettsutøver. I dag er han en av tre nordmenn som kan være på pallen. De to andre er Romøren og Ljøkelsøy, sier Mika Kojonkoski. Følg dagens renn på NRK1 fra klokka 15.15.

SNAKKER UT: Lars Bystøl.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!